Most & Itt

Felterjesztési Osztály

"Felkelt a napunk,/ Schmitt Pál a mi urunk/ árad a szeretet..." Oszlani látszik a homály, ha minden igaz, akkor az Elnöki Hivatal kebelén...


"Felkelt a napunk,/

Schmitt Pál a mi urunk/

árad a szeretet..."

Oszlani látszik a homály, ha minden igaz, akkor az Elnöki Hivatal kebelén belül működő Felterjesztési Osztály áldásos tevékenységének köszönhető, hogy Schmitt Pál államfő kapitális baromságokkal szórakoztatja a köztársaság alattvalóit.

Azokról az alkotmánymódosításhoz írott elnöki javaslatokról van szó, amelyek miatt egy hete áll a bál. Szerencsére már megvannak a felelősök, tudható, hogy ki követte el ezt a nyelvi kihívásokban bővelkedő dolgozatot, tudjuk, hogy kinek a fejéből szökkent szárba a gondolat, miszerint Luther Márton református volt. Ami, valljuk be, egyfelől ugyan ostobaság, ám másfelől mégsem hiábavaló, mert ismét rájöhettünk arra, amit persze már enélkül is tudtunk: arra, hogy nem elég hirdetni az igét, a ragozását is illő lenne megtanulni.

Schmitt Pálról köztudott, hogy hívő, maga mondta, hogy reggeleit az evangélium tanulmányozásával kezdi, ami, amellett, hogy istenfélő, ájtatos emberre vall, a magyar oktatás hiányosságaira is rávilágít: képzeljük el, mit tudhatnak Luther Mártonról azok, akik nem az evangéliummal, hanem annál jóval világiasabb elfoglaltságokkal kezdik a napot.

Szerencsére megvan a felelős: sajtóértesülések szerint a Felterjesztési Osztály vezetője írta a szöveget. Dr. Kontrát Nóráról van szó, aki nemrég végezte el az egyetemet, és ha valaki azt gondolja, hogy dr. Kontrát Nóra csupán névrokonságban van Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselővel, egyben belügyi államtitkárral, az legalább akkorát téved, mint az, aki reformátusnak nevezte Luther Mártont.

Doktor Kontrát Nóra, a veretes szöveg fogalmazója ugyanis Kontrát Károly lánya.

Nem lehet ráfogni, hogy hagyományos karrier az övé, még azzal sem lehet megvádolni a Kontrát-lányt, hogy végigjárta volna a szamárlétrát. Igaz, az övénél szárnyalóbb íveléseknek is tanúi lehettünk az elmúlt években - elegendő csak Deutsch Tamás egykori sportminiszter életútjára gondolni, aki már egyetemi diplomája megszerzése előtt államtitkár lehetett, majd miután sokévi megfeszített tanulás után neve elé került a doktori cím, miniszterré is kinevezték. Ennél csak egy fokkal kevésbé látványosabb az Orbán-közeli Vitézy Dávid mutatványa - igaz, ő már vagy fél éve befejezte az egyetemet, mire egy sokmilliárd forinttal gazdálkodó nagyvállalat első emberévé kinevezték.

Ha jól sejtem, rajtam kívül mások sem hallottak még a Felterjesztési Osztályról. Lehet, hogy volt eddig is, csak korábban soha nem futottak bele ekkora maflásba, azért nem hallottunk róluk. De az sem kizárt, hogy a Nemzeti Takarékosság és Célszerűség kormánya hozta létre ezt is, mint sok más, korábban soha nem létező szervezetet. Bárhogy is van, jó tudni, hogy létezik Felterjesztési Osztály, és az elnöki hivatal által kiadott szövegek nem csak úgy, maguktól kerülnek nyilvánosságra, hanem még a legnagyobb ostobaságokon is egy teljes apparátus dolgozik.

Mondjuk, egy, az Egyházi Fogalmak Helyes Használatát Ellenőrző Osztály sem lenne teljesen hiábavaló.

Kerül, amibe kerül, biz’isten, megérné!

Most & Itt
2010.11.21 21:11

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.