Most & Itt

Fejezzétek abba!

Láttam őket együtt az Olgánál. Két férfi, akik mostanában a szokottnál is gyakrabban szerepelnek a hírekben. Egyikük sápadt volt, és törődöttnek...

Láttam őket együtt az Olgánál. Két férfi, akik mostanában a szokottnál is gyakrabban szerepelnek a hírekben. Egyikük sápadt volt, és törődöttnek tűnt, a másik arca pihentnek látszott.


Azt hihetnénk, hogy megfeszített munka után az egyik, nyaralás után a másik. Tárgyalások, egyeztetések, véget nem érő viták itt, tengerpart, hegyek, játék a gyerekekkel, finom fröccs a haverokkal ott.

A látszat csal. Nem vagyunk egyformák, másképp reagálunk ugyanarra.

Két férfi, egy eset.

Mostantól minden jó lesz, ez látszott az egyik arcán. Mostantól sem lesz jó semmi, üzente a másik férfi kinézete.

Nem tudjuk, mi lesz. A rájuk irányuló gyűlölettel Dunát lehet rekeszteni, karaktergyilkossággal teli a padlás. Ami biztos: ettől kezdve még az eddiginél is gyakrabban próbálják majd egymásnak ugrasztani őket.

Lehet, a sok támadás viselhette meg Bajnait. Nem az, amit az ellenségeitől, hanem amit az övéitől kapott. Volt néhány nap, amikor az amúgy a Kedves Vezető leváltásáért szorító tábor jobban gyűlölte a sajátjait, mint magát Orbán Viktort. Pojácának mondták az ellenzék két vezérét, méltatlannak arra szerepre, amelyre a történelem felkérte őket.

Fél évvel ezelőtt, amikor még azon hezitáltak, képesek-e összefogni, azt írtam: tessék abbahagyni!
Most ugyanazt mondom: fejezzétek abba! De ezúttal nem nekik mondom ezt, hanem azoknak, akik most sem tudnak mást, mint fanyalogni. A Facebookon és minden más lehetséges fórumon szörnyülködnek azon, hogy ezek milyenek.

Barátaim az Úrban: ezek ti vagytok. Pontosabban: mi vagyunk. Ha nem ilyenek lettünk volna három évig, akkor most ezek is jobban teljesítenének.

Ez az ország lenyelte a nyugdíjpénztárak „megvédését”, az új földosztást, a trafik-mutyit. Megkajáltuk a háromszáz forintos eurót, elviseltük, amit a megalázott pedagógusokkal tettek, szótlanul hallgattuk a bugyuta tündérmesét.

Letoltak röhögve a torkunkon mindent.

Akkor most mit várunk? Félmagas beadást?

Barátaim az Úrban, akik nem kedvelitek a Kedves Vezetőt, de most mégsem őt, hanem saját tehetetlenségeiteket és megalkuvásaitokat fikázzátok!

Fejezzétek abba!

Most & Itt
2013.08.31 07:08

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.