Most & Itt

Ezeknél a Gucci megy

Habony Árpád tegnap átvágott a szegénység ellen tüntetők között. Közéjük is lövethetett volna, de nem tette. Gyalogosan közlekedett Habony...

Habony Árpád tegnap átvágott a szegénység ellen tüntetők között. Közéjük is lövethetett volna, de nem tette.

Gyalogosan közlekedett Habony Árpád, mindössze egy - hozzáértők szerint akciósan mintegy 360 ezer forintba kerülő - Gucci táskát lóbált a kezében.

Korábban Rogán Antal villantott hasonló cekkert a parlamentben, de róla legalább tudjuk, hogy kicsoda. Rogán Antal a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának a vezetője, aki néhány hónappal ezelőtt nem csak a rezsicsökkentés egyik élkatonájaként került az újságokba, hanem azzal is, hogy vagyonbevallása naponta újabb lakásokkal, lakrészekkel, négyzetméterekkel gyarapodott.

Rogán Antalt tehát ismerjük (ismerni véljük), Habony Árpádról ezzel szemben csak hallunk néhanapján. Valójában nem lehet tudni, hogy ez a meglehetősen érdekes megjelenésű férfiember mivel foglalkozik és miből él, bár utóbbit szemmel láthatóan elégé nagy lábon teszi.

A múltjából főként annyi ismert, hogy 2011. május 4-én a Fővárosi Bíróság garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátotta, amiért 2006 novemberében egy ötvenes éveiben járó házaspárral került összeütközésbe. Visszafogottan és árnyaltan fogalmaztunk: Habony ugyanis az akkor 55 éves férfit leütötte, majd a férje segítségére siető feleséget hasba rúgta.

Ennyi ami nyilvános Habony Árpáddal kapcsolatban, talán még megemlíthető, hogy hősünk egy, az ötödik kerületi önkormányzat által százmilliókért felújított Szerb utcai ház egyik lakásában  szokott előfordulni. Több tízmilliós terepjáróval jár, emellett úgy tudni, hogy Orbán Viktor tanácsadója – igaz, ezzel kapcsolatban magas helyről többször is közölték, hogy Habony Árpád nem áll munkaviszonyban a kormánnyal.

Rogán Antal és Lázár János ugyan a napokban elismerte, hogy Habony időnként szokott nekik tanácsokat adni, de ez nyilván nem munkakapcsolat. Mindenki adott már tanácsot valakinek, nem kell az ilyenből nagy ügyet csinálni.

Az adóhivatalt láthatólag nem érdekli, miből tartja el magát és terepjáróját Habony - feltehetőleg ők is úgy tudják, hogy Magyarországon 47 ezer forintból is meg lehet élni,  ha valakinek pedig még kecskéje is van, az Új-Zélandra utazhat Rolling Stones koncertre.

Ám Habonynak 47 ezer forintos ismert jövedelme sincs, kecskéről sem hallottunk vele kapcsolatban.  Neki mindössze gazdag ruhatára van, drága táskája és terepjárója, valamint a közvélemény előtt homályban tartott élete.

A történet többi szereplőjének élete viszont nyitott könyv: Rogánnak lakása van a Pasa Parkban, Szijjártó Péternek 167 milliós kulipintyója Dunakeszin,  Lázár János tízéves fiának pedig 70 milliós lakása a Svábhegyen.

A miniszterelnök szerint mindez nem urizálás, mert mint mondta, az érintettek nem magamutogatók.

Mi kérünk elnézést.

Most & Itt
2014.12.16 10:12

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.