Most & Itt

Esterházy beteg, a Magyar Hírlap tapló

Normális üzemmenetben ez nem lenne hír, legalábbis, nem megírandó. Mert a betegség, csakúgy, mint a vallási hovatartozás, magánügy. Igaz...

Normális üzemmenetben ez nem lenne hír, legalábbis, nem megírandó. Mert a betegség, csakúgy, mint a vallási hovatartozás, magánügy.

Igaz, ezúttal, maga az író írt az Élet és Irodalomban a betegségéről. Hasnyálmirigyrákja van Esterházy Péternek, ezt is tőle tudjuk. Ez azért nem egy megfázás, még csak nem is mandulagyulladás.


Dippold Pál – van-e ki e nevet ismeri? – mégis élcelődött vele. Szögezzük le, mert mi – szemben a Magyar Hírlappal - nagyvonalúak vagyunk, és politikailag korrektek, hogy a DP néven említett, jelenleg sajtómunkásként dolgozó élőlény valószínűleg nem tudhatta, hogy ilyen nagy a baj.

Kisebb bajról tudhatott, mert olvasta a hírekben, hogy a göteborgi könyvvásáron, ahol egyébként Magyarország volt a díszvendég, Esterházy betegségére hivatkozva kimentette magát.

Ettől érzett indíttatást az említett élőlény arra, hogy viccelődjön az író betegségével. Krétát evett bizonyosan Esterházy, ettől mehetett fel a láza, okádta a Magyar Hírlapban.

Esterházy Péter nem evett krétát, ezt azóta nyilván a Magyar Hírlapban is tudják. Várjuk a bocsánatkérést, ami feltehetőleg nem fog bekövetkezni. (Ha tévednék: elnézést).

A Magyar Hírlap nem szokott bocsánatot kérni senkitől, pedig, számos alkalommal lett volna rá oka.

Ebből már látszik, hogy ez a történet nem a már említett, jelen pillanatban sajtómunkásként munkálkodó élőlényről szól. Ennek a történetnek a Magyar Hírlap a főszereplője. Az az újság, amelynek Széles Gábor a gazdája. Róla sok mindent nem kell leírni, ismerjük őt már az Ikarus kapcsán elkövetett csínytevései óta.

Amúgy ő Orbán Viktor keresztapja - ő nevezte a jelenlegi miniszterelnököt Kossuth Lajos reinkarnációjának.

Igen, ez az a Magyar Hírlap, amelynek az 5-ös számú Fidesz-tagkönyv tulajdonosa a leghíresebb (hírhedtebb) arca. Aki egy időben (talán még ma is, nem tudni) nyilván hazafias nekibuzdulásból, szlovák rendszámú terepjáróval rótta a magyar utakat. Nem mellesleg zsidózott, cigányozott, és a melegekről is volt véleménye.

Ez a történet nem a Dippold néven publikáló élőlényről szól, hanem arról, hogy a Magyar Hírlap hosszú évek óta szennyezi a hazai közéletet. Uszít és gyűlöletet kelt, embereket aláz meg, rágalmaz.

Ennek a Magyar Hírlapnak a Fidesz vezetői különböző rendű és rangú vezetői gondolkodás nélkül adnak interjút, miközben fel sem vetődik bennük, hogy mivel vállalnak közösséget.

Vagy, ami még rosszabb: felvetődik.

Nincs ebben semmi különös. A Magyar Hírlap a Fidesz és a Jobbik amúgy alig létező határmezsgyéjén szorgoskodik, e két, egymástól egyre nehezebben szétválasztható tábornak igyekszik megfelelni. Sovány vigasz, hogy a rosszat is rosszul szolgálja: olvasottsága mérhetetlenül alacsony, de ettől függetlenül, még ebben az állapotában is tud mérgezni.

Egyszer persze eljön az igazság pillanata, helyükre kerülnek a dolgok, de addig is gyanítható, hogy nem ez volt az utolsó taplóság, amely a Magyar Hírlap nevéhez fűződik.

Esterházy Péternek gyógyulást kívánunk.

Most & Itt
2015.10.03 14:10

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.