Most & Itt

Erzsébetvárosi vigasságok

Erzsébetváros címen megjelent Vattamány Zsolt polgármester legújabb hivatalos értesítője. A kiadvány, mint az elmúlt időszakban mindig, ezúttal...

Erzsébetváros címen megjelent Vattamány Zsolt polgármester legújabb hivatalos értesítője. A kiadvány, mint az elmúlt időszakban mindig, ezúttal is Vattamány polgármester, valamint az általa vezetett önkormányzat hőstetteit és jótéteményeit adja a köznép tudtára. Hálás köszönet a szerkesztőknek a szakmaiság csúcsát jelentő, az elfogultságnak még a látszatát is kerülő teljesítményéért.


Lapszemle következik Erzsébetváros ingyenes lapjából. (Nem az előállítás ingyenes, az ugyanis súlyos milliókat kóstál, az ingyenességet úgy kell érteni, hogy a kerület lakosainak postaládájába dobják be ingyenesen. Kérés nélkül természetesen.)

A címlapon egész oldalas fotó, amint Vattamány Zsolt polgármester vidám erzsébetvárosi nyugdíjasok között szüretel. Nem a festői Hétkerben készült a kép, ott viszonylag levés a szüretelésre alkalmas szőlő, hanem az önkormányzat által szervezett kiránduláson, az Eger melletti Demjénben.

A 2. oldalon Vattamány polgármester egy szőke hölgy társagában mutatkozik a maga teljes valójában. A hölgy valószínűleg a cikkben említett MASNI névre hallgató nőbarát iroda munkatársa lehet. (Talán épp a vezetője, képaláírás nincs, a cikkből nem derül ki – lásd még igényes szerkesztés, a szakmaiság elvét szem előtt tekintve.)

A 3. oldalon Vattamány polgármester két képen is szerepel. A felső régióban az ő fotójával illusztrálják azt az információt, amelyet már a címben elárulnak: Jelentősen csökkentjük a lakbéreket.

Ugyanennek az oldalnak az alsó fertályán megint csak Vattamány polgármester látható, vele szemben gyerekek csoportja, amint épp annak örülnek, hogy a Neopaint Works mesevárost alkotott a Baross suli tűzfalára.

A 4. oldalon Vattamány polgármester csak szellemiségében szerepel. Igaz, nem kicsit: nagyon. A cikkből - Épül Erzsébetváros – évenkénti bontásban tudhatjuk meg, hogy mi minden épült Erzsébetvárosban az elmúlt négy évben.

Az 5. oldalon lévő cikkben a Péterfy utcai kórház főorvosa nyilatkozik annak kapcsán, hogy az önkormányzat már megint több mint tízmillióval támogatta a kórházat. (Mintha nem ez lenne a dolga!) A kényes kérdéseket sem kerüli el az ismeretlen szerző, még azt is meg meri kérdezni az interjúalanytól, hogy : Milyen az együttműködés a kerületi vezetéssel?

Ha ezer évig élnénk, akkor sem találnánk ki a választ, ezért szó szerint idézzük: Nagyon jó, remekül tudunk együttműködni, különösen Vattamány Zsolt polgármester úrral.

A hatodik oldalt egy kis hunvaldozásnak szentelik a szerkesztők: megtudhatjuk, hogy Hunvald György volt polgármester még mindig majdnem 600 millió forinttal tartozik az erzsébetvárosiaknak. A szorgos szerkesztők kiszámolták, hogy ennyi pénzből hány gyerek ebédelhetne, hány millió kenyeret vásárolhatnának a szegények, és hogy ez az összeg éppen 2500 ember rezsiköltsége.

A hetedik oldalon az újonnan átadott kulturális központot ismertető cikket Vattamány polgármester gitározásának fotójával illusztrálják.

A nyolcadik oldalon Vattamány polgármester a Mazsihisz székházában A pesti gettó története című könyvet mutatja be más illusztrisok társaságában.

A kilencedik oldalon név szerint nem említik Vattamány polgármestert, de szellemisége ott is tetten érhető.

A tizedik oldalon Oláh Gergő énekes karolja át Vattamány polgármestert a Roma Polgári Tömörülés rendezvényén.

A tizedik oldalon Vattamány polgármester egy erzsébetvárosi diáknak ad át valamit. (Oklevelet? Pénzt? Valamilyen bizonyítványt?) A cikk az erzsébetvárosi diákok támogatásáról szól.

A 12-13. oldalon ismét épül Erzsébetváros, ezúttal azonban nem időrendi, hanem tartalmi bontásban.

A 14. oldal szintén egy igazi sikertörténet: Sikeres volt a 7. kerületi Futó- és gyaloglónap. A cikk címéből ugyan nem derül ki, hogy hetedik alkalommal rendezték meg a jeles eseményt, vagy a hetedik kerületre vonatkozik a jelző, az viszont tény, hogy a fotón a futók és gyaloglók élén Vattamány polgármester látható. Nyilván azért ő van az élen, mert mindenki másnál gyorsabb.

A 15. oldalon képileg jelentős mértékben nélkülöznünk kell Vattamány polgármestert (a kerület növényesítéséről olvashatunk), ám a 16. oldalon a szerkesztők pótolják a hiányt. A címlapon már beharangozott szüretelő kirándulás részleteivel ismerkedhetünk, Vattamány polgármester a szövegben és fotón is szerepel.

A 17. oldalon a kerületi Gang színház nézői között láthatjuk Vattamány polgármestert. Ezúttal a képaláírással sem fukarkodtak a szerkesztők: Hatalmas népszerűségnek örvendtek az előadások a társasházakban.

A 18-19. oldalon a már egyszer említett MASNI névre hallgató nőbarát irodáról írnak, az egyik nem túl jó minőségű felvételen minden bizonnyal Vattamány polgármester látható. (A képaláírásból ez nem derül ki, talán a szerkesztők sem tudták eldönteni, hogy a gazdi van-e a képen, vagy valaki más.)

A 20-21. oldalon Vattamány polgármester gyerekek között mosolyog, a kis lurkók a kerületi egészségnapon szintén örülnek a magas rangú vendég látogatásának.

A 24 oldalas értesítő utolsó három oldalán programok és hirdetések olvashatók, ezeken – egy kerületi újság szerkesztőitől joggal elvárható pártatlansággal - nem említik Vattamány polgármestert.

Nem szégyelljük kimondani, mert ami jó, arra illik büszkének lenni: szép és tartalmas, politikától, valamint pártoktól újságot készítettek az Erzsébetváros szerkesztői az erzsébetvárosiaknak az erzsébetvárosiak pénzén.

Most & Itt
2014.10.06 19:10

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.