Most & Itt

Eljutott a csúcsra a nemzet egysége

- Köszönöm fiam. Orbán? - Orbán van, mert bár azt mondta, hogy semmi értelmét nem látja az egésznek, de meg akarja akadályozni, hogy a Fletó...

- Köszönöm fiam. Orbán?

- Orbán van, mert bár azt mondta, hogy semmi értelmét nem látja az egésznek, de meg akarja akadályozni, hogy a Fletó szakadékba vigye a többieket. Egyedül abban reménykedett, hogy kap majd egy jó kávét. Talán

- Egy jó kávéért Orbán feláldozta a szombati napját?

- Én sem értem, tantó néni, de így történt. Szerintem az Orbán otthon is tudna jó kávét inni, futná neki a felesége Ne Mi Kapjuk a Legtöbbet hegyen lévő szöllejéből, meg az apja bányájából. De úgy látszik, spórol az Orbán. Talán gyűjt valamire.

- Értem fiam. Demján?

- Demján is elment. Pedig ő az ország leggazdagabb embere, megtehette volna, hogy csak egy csekket küld maga helyett. Na, ha már elment, azt mondta, hogy kell az adócsökkentés, de nem most, mert most nem lehet. Ezzel adott egy nagy pofont az Orbánnak, aki így nem tudta meginni a finom kávéját, mert az kilöttyent. Balszerencsés ez az Orbán, idehaza sorra veszíti el a választásokat, Amerikában pedig közlekedési nehélzségei voltak, így aztán az idősebb Bush csak egy szállodai szobában tudta őt fogadni. Most meg onnan kapott egy nagy pofont, ahonnan nem várta. Nem csodálom, hogy rosszak az idegei.

- Nem is tudtam, hogy a Demján Sanyi ilyen verekedős.

- Nem verekedős az tantó néni, meg úgy többnyire az Orbánt is kedveli, de most az Orbán akkora hülyeséget mondott, hogy a Demján Sanyiban megállt az ütő. Elszállt az agya a Demján Sanyinak, és úgy gondolta, hogy helyre kell tennie az Orbánt.

- Dávid?

- Góliát. Nagy volt, tantó néni a Dávid! Tessék csak elképzelni, hogy konkrét ötletei voltak. Pedig nem volt ő mindig ennyire okos, tetszik emlékezni, valamikor még a focihoz sem értett. Nekem van egy érzésem tantó néni…

- Érzésed?

- Igen. Úgy érzem, hogy ezt a Dávidot senki sem szereti. A Csányi Sanyi például viszavonatta a Schmuck Andorral a Vas Jánost, csak hogy a Dávidnak ne legyen ki a frakciója, de ő túljárt az olajosok eszén, megszerezte magának a Lengyel Zoltánt, aki korábban rendőrökre támadt, bár még nincs ítélet, később meg meztelenül tetszelgett egy feszület előtt, igaz, az meg oda lett montírozva fotósoppal… Tetszik tudni még követni, tantó néni?

- Hát, édes fiam, téged nem könnyű követni. Olyan vagy, mint a rossz hadvezér. Túlságosan előreszaladsz, aztán meg kiabálsz, ha jól seggbe lőnek. Kósa ott volt?

- A Lajos? Hát hol lett volna tantó néni, ha nem ott? A Lajos mindenütt ott van, ahol valakit meg lehet sérteni. Tetszik ismerni a Lajost, milyen kekec fiú! A Dobrevet is jól összehozta azzal az izmos kertésszel, a Dávidnak meg kikezdte a fejtartását, igaz, utána bocsánatot kért. Most meg a Fletóba kötött bele, azt mondta neki, hogy a csúcson kell abbahagyni.

- A Fletó persze leütötte…

- Nem tantó néni, uralkodott magán. Talán házigazdának érezte magát, hiszen ő hívta a többieket. A végén azt mondta, hogy meg van elégedve, és jó, hogy összejöttek. Állítólag ő főzte a kávét az Orbánnak, de erre nem mernék mérget venni.

- Folytatás?

- Lesz. Csak még azt nem lehet tudni, hogy hol, mikor és hogy kik lesznek ott. Pedig jó lenne, ha lenne folytatás, mert úgy hallottam, hogy a Laci bácsi köztársasági elnök már megbánta, hogy nem ment el a csúcsra.

- Megbánta? Aztán miért?

- Mert így nem tudta megmutatni a többieknek a bánáti bazsarózsáit. Pedig azok olyan szép virágokat hoztak az idén, mint még soha…

 

Föld S. Péter

Most & Itt
2008.10.18 21:10

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.