Most & Itt

El a kezekkel a fideszes aláírásgyűjtőktől!

Tegnap Rákoskeresztúron két fideszes aláírásgyűjtőt támadott meg egy férfi, ma pedig arról jött hír, hogy Óbudán is bántalmazni akarták...

Tegnap Rákoskeresztúron két fideszes aláírásgyűjtőt támadott meg egy férfi, ma pedig arról jött hír, hogy Óbudán is bántalmazni akarták a rezsicsökkentési hadjárat egyik katonáját.

A félreértések elkerülése végett: soha, senkit, semmilyen körülmények között nem szabadna fizikailag bántalmazni. Sem azért, mert az illető valamelyik párt szimpatizánsa, sem pedig semmilyen más okból kifolyólag. Nem vezet ugyanis sehová, ha a véleménykülönbségeket bárki fizikai erőszakkal próbálja áthidalni.

És, ha már itt tartunk: van még néhány apróság, amit nem lenne szabad.


Nem szabadna hazudni például. Bajnai-brigádnak becézni az alkotmányt játéknak tekintő politikusok ellen tüntető fiatalokat, lekommunistázni a szüleiket.

Hazaárulónak, idegen érdekek képviselőinek beállítani az ellenzéket.

Nem lenne szabad a rezsicsökkentésnek nevezett parasztvakítással becsapni az embereket, és eltitkolni előlük az igazságot. Jelesül azt, hogy nem a gáz és az áram drága, hanem az ő jövedelmük kevés.

Nem szabadna továbbá erős gazdaságról, növekvő foglalkoztatásról hazudni. Nem szabadna tisztességtelenül az emberek gyarló emlékezetére alapozni. Arra, hogy sokan már elfelejtették, mit ígértek nekik három évvel ezelőtt a most hatalmon lévők: azonnali és radikális adócsökkentést, egymillió új munkahelyet, élhetőbb életet, biztosabb jövőt, jobb jelent.

Több mézet a madzagra.

Nem lenne szabad úgy tenni, mintha az akkori ígéretek között szerepelt volna a tandíj, a röghöz kötés, a visszamenőlegesen kivetett különadók rendszere, a deviza elviselhetetlenül magas árfolyama.

Nem lenne szabad elfelejteni: három évvel ezelőtt nem azt ígérték, hogy csókosaikat nevezik ki az ügyészség, a bíróság, a médiahatóság, a jegybank és minden más jelentősebb közhivatal élére.

Nem lenne szabad szó nélkül hagyni, hogy szétverték az oktatást, az egészségügyet.

Nem lett volna szabad összeveszni gyakorlatilag minden szomszédunkkal, magunkra haragítani Európát, és a hagyományos, megbízható partnerek helyett néhány keleti despota kegyeit keresni. (Akiknek ráadásul nevetségesen kis falat vagyunk, jó esetben kilóra megvesznek bennünket, rossz esetben nettó kiröhögnek.)

Nem lenne szabad a más szerszámával verni a csalánt: nem kellene erőltetni a világ ellen folytatott szabadságharcot. A mi bőrünkre megy ugyanis a játék - a miniszterelnök és egykori kollégiumi társainak hülye hobbija miatt utálnak bennünket, magyarokat Európában, és szerte a világon.

Félnek tőlünk, de főként sajnálnak és lenéznek bennünket.

Nem lenne szabad fehérnek mondani azt, ami fekete, nagynak, ami kicsi, szépnek, ami csúnya.

Nem szabadna színtisztának nevezni azt, ami szemenszedett.

És, még egyszer: nem szabad a fideszes aláírásgyűjtőket bántalmazni.

Most & Itt
2013.04.06 22:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.