Most & Itt

Egri csillogók

Még mindig nem adták fel a magukat ki tudja milyen alapon kórházvédőknek nevezők Egerben. Vissza próbálják fordítani a történelem kerekét...
Még mindig nem adták fel a magukat ki tudja milyen alapon kórházvédőknek nevezők Egerben. Vissza próbálják fordítani a történelem kerekét, megakadályozni, hogy az egri kórház, amelyet a helyiek korábban nemes egyszerűséggel csak halálgyárnak neveztek, most egy magáncég által működtetve megújuljon. 
Nem tudni persze, hogyan vezetné az egri kórházat a HospInvest, ha hagynák normálisan dolgozni. Ha nem tennének keresztbe neki, ahol csak lehet, a múlt ködéből előkerült kétes szellemiségű „kórházvédők”. Akik egyébiránt, más helyeken maguk is gond nélkül részt vesznek a privatizációs folyamatban. Merthogy a magántőke bevonása, ez most a legújabb szlogen a „polgári” oldalon, nem az ördögtől való dolog. Csak hát, mondják Orbán talpasai, jól kell privatizálni. 
Így van ez egy kettéosztott országban. A mi egykori kommunistánk jó kommunista, mondják, merthogy jó útra tért, míg a ti valamikori kommancsotok egy hazaáruló gazember. A mi valamikori besúgónk rendes ember, akit a negyven sötét esztendő alatt elnyomtak és zsaroltak Kádár pribékjei, míg a ti egykori ügynökötök önként és dalolva jelentett, és jelentkezett a feladatra.
És most már, tudjuk, privatizáció is kétféle van: az egyik, amely a haza üdvét szolgálja, mert a mi pénztárcánk vastagszik belőle, s van a másik, a gonosz privatizáció, amely nem a mi embereinknek hozza a hasznot.
A HospInvest nevű vállalkozást támadó „kórházvédők” legújabban a VÉSZ (Vállalkozások Érdekvédelmi Szervezete) fedőnév mögé bújva egy törvényesen működő vállalkozást, a HospInvest nevű céget igyekszik minden eszközzel ellehetetleníteni. Már nemcsak a céggel szerződő dolgozókat fenyegetik, de legutóbb fizikai erőszakot is „beígértek”: azt, hogy elfoglalják a kórházat, a vállalkozás székházát, vezetőik házát. Ebből persze nem lett semmi, de az ügy így is egy valódi magyar abszurd: nem Gárdonyi, hanem Örkény tollára kívánkozna.


Az Amerikai Magyar Népszava számára írt cikk írott változata
Most & Itt
2008.11.19 15:11

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.