Most & Itt

Dr. Pityinger for President

Megosztotta a Millásokat az alternatív köztársasági jelölt személye. Sokan sérelmezték, hogy végül nem a befutónak látszó vándorfilozófus...

Megosztotta a Millásokat az alternatív köztársasági jelölt személye. Sokan sérelmezték, hogy végül nem a befutónak látszó vándorfilozófus, de még csak nem is egy politológus, médiaszakember, jogász, vagy más hozzáértő lett az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport alternatív köztársasági elnöke. Hanem egy meglehetősen egyszerű figura, a nép neveletlen gyermeke, a mocskos szájú rapper, Dopeman, született Pityinger László került ebbe a pozícióba. Pontosabban, dr. Dopeman, alias Dr. Pityinger László - merthogy álamfőként automatikusan a doktori cím is jár neki.


Igen, ő az a rapper, aki még a Himnuszból is gúnyt űzött - nem idézem a szöveget, akit érdekel, itt elolvashatja.

Van olyan ismerősöm, aki minden korábbi Milla tüntetésen ott volt, de most úgy döntött, nem megy el a Milla  március 15-i megmozdulására - neki egy Dopeman ne legyen köztársasági elnök.

Megvallom, először én is tekintélyesebb, komolyabb embert képzeltem erre a posztra - olyat, aki nem csak a rap nevű műfajban, de az élet más területén is tett már le valamit az asztalra.

Hamar rájöttem, hogy Dr. Dopeman a lehető legjobb választás - ennek a köztársaságnak, ami most nálunk van, Dopeman nem csak alternatív, de hivatalos köztársasági elnöke is lehetne.

Különös tekintettel a köztársaság mentális állapotára.

Magyarország ugyanis ma olyan hely, ahol semmi sem az, aminek látszik. Ebben az országban jelenleg jognak nevezik a jogtalanságot, szabadságnak az önkényt, megélhetésnek a 47 ezer forintot. Az adócsökkentés az adóterhek növekedését jelenti, az egymillió új munkahely ígérete pedig csak gonosz vicc, egy soha komolyan nem gondolt lázálom.

Ahol a bosszú népéről éneklő Ákos Kossuth-díjat kaphat, ahol Schmitt Pál államfő lehet, abban az országban minden megtörténhet.

Nincs Dopeman-nel semmi baj. Mocskos szájú kissé, trágárak a szövegei, de ettől eltekintve jó ember.

Ne azt nézzék, amit mond, hanem azt, amit tesz.

Merthogy, Dopeman még nem tett semmi rosszat. Nem utazott közpénzen az Azori-szigetekre, nem vett fel duplán költségtérítést, nem helyezte rokonait, üzletfeleit jól fizető, zsíros állami állásokba. Nem lopott hosszú szövegrészeket bolgár kollégájától, amelyet aztán sajátjának beállítva, doktori disszertációként adott be az illetékes grémiumnak. Nem emelt át további oldalakat német szociológustól, nem másolt tartalomjegyzéket olimpiai kiadványból.


Helyesírásáról ugyan nem sokat tudunk, de nyilván nem végezhette volna el az általános iskolát, ha az államfő szót egy l-lel írja.

Dr. Dopeman mellett szól továbbá, hogy a pártállam embert próbáló időszakában – amikor például Szűrös Mátyás egészen a moszkvai nagyköveti posztig menekült az üldöztetésekben testet öltő hányattatások elől - nem volt az Astoria hotel befolyásos vezetője. S bár korábban azt nyilatkozta, volt idő, amikor azt gondolta magáról, hogy bűnöző lesz, végül még időben letett erről a tervéről.

Úgyhogy, már most a miniszterelnök és az országgyűlés figyelmébe ajánljuk Dr. Dopemant – természetesen csak abban a sajnálatos, ám nem kizárt esetben, ha március végét követően Plagi bácsi utódlásáról kell majd gondoskodni.

Dr. Dopeman munkássága, eddigi életpályája méltó módon testesíti meg az ország polgárainak jelenlegi közérzetét – aki nála jobb jelöltet tud, az hazudik, vagy festi magát.

"Magyar vagyok, zsidó vagyok, cigány vagyok, kevert vérű árja vagyok” - szavalta Dr. Dopeman Dr. Pityinger László a Milla március 15-i tüntetésén.

Róla legalább tudni lehet, hogy kicsoda.

Talán, ha még lengyel is lenne! (De ne legyünk telhetetlenek, ez az idő is eljön egyszer.)

Dr. Pityinger for President!

Hajráf Dopeman, hajráf Magyarország".

Most & Itt
2012.03.16 22:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.