Most & Itt

Dorina behányt, de nem beszél a szexről

Kis Magyar Sztárkösztársaság A világegyetem legérdektelenebb összeállítását a Galambos Dorina művésznévre hallgató énekesnővel kezdjük....
Kis Magyar Sztárkösztársaság

A világegyetem legérdektelenebb összeállítását a Galambos Dorina művésznévre hallgató énekesnővel kezdjük. A szexuális túlfűtöttségével a legkevésbé sem visszafogottan kérkedő Dorina nemrégiben párjával Pély Barna zenemunkással egy igen távoli, és meglehetősen erotikus kisugárzású tengerparton igyekezett elfelejteni a komor magyar valóság ijesztő árnyait.

Ez olyannyira sikerült nekik, hogy egy négyszemélyes ágyat tartalmazó lakhelyet béreltek, azzal a nem titkolt hátsó szándékkal, hogy néhány helyi szexipari versenyzőt is meginvitálnak a normális emberek világában többnyire kettesben végzett elfoglaltsághoz. Végül azonban, valamiért visszariadtak a szexipari segédmunkások szolgálataitól, így Dorina kénytelen volt beérni Barna tevőleges jelenlétével. Dorina egyébként megfogadta, hogy a jövőben, ha csak teheti, nem fog beszélni a dugásról, mégpedig azért nem, mert korábban szinte csak erről volt hajlandó a nyilvánosság előtt értekezni, ezért az a kép alakult ki róla, hogy csak ez érdekli, és nem is ért semmi máshoz. A jövőben, mint nyilatkozta, már csupa komoly témáról fog nyilatkozni, ám amikor rákérdeztek, hogy mondjon egy komolyabb témát, amiről majd szívesen nyilatkozna, per momentán nem jutott eszébe egy sem. De azután, amikor már úgy tűnt, minden veszve, szerencsésen túltette magát a lányos zavarán, s mégiscsak adódott egy téma, méghozzá nem is akármilyen: Dorina ugyanis saját bevallása szerint behányt egy lángoló koktéltól, s hiába is magyarázná neki egy fél tucat nyelvész professzor, hogy ilyen szó nincs a magyar nyelvben, úgysem hinné el.

Fekete Pákó ezzel szemben hamarosan viszontlátja rég nem látott édesanyját. Pákó néni ugyanis ideiglenesen hazánkba érkezik - dacolva a vizit-díjjal, s más, reformnak elkeresztelt kellemetlenségekkel, orvosi kezelés céljából látogatja meg forrongó hazánkat, valamint az ő kicsi kis fiát.

Pákó néni odahaza, a távoli Nigériában állítólag igen szigorúan nevelte Pákókát, ezért nyilván azt gondolja, hogy az ő kicsike drágasága nem a számtalanszor megénekelt dákójával ijesztgeti a magyar lányokat, hanem a doktoriját írja. Pákó állítólag nem is meri neki elmondani, hogy valójában mit is jelent az Ádzsidé a Dzsidzsit kezdetű örökzöld. Szegény mama, abban a tudatban éli le az életét, hogy a fent idézett verssorok Albert Einstein relativitás elméletének magyar fordítását takarják.

Sebeők János, aki valaha íróként és filozófusként kezdte a pályát, ha nem is hamar, de talán még időben rájött arra, hogy hülyének lenni sokkal kifizetődőbb, mint dolgozni. Ebből kifolyólag először összebarátkozott a filozófiától igen távoli terepen ténykedő Győzikével, majd úgy döntött, bebizonyítja, hogy neki is van olyan kellemetlen énekhangja, mint Bejja asszony hites urának. Ebből kifolyólag zenekart alapított, és már lemezük is készül. A sajtóbemutatón a Sebeők zenekarában közreműködő két, barikának becézett nőnemű élőlényen kívül tiszteletét tette a Sebeők barátnőjét alakító hölgy is. Rajtuk kívül néhány rendező is a helyszínen tartózkodott, csupán a közönség felejtett el megjelenni.

S míg Sebeők abban a szerencsés helyzetben van, hogy nemcsak mozgás közben, de álló testhelyzetben is zörögnek a csontjai, az egykori megasztáros, Tóth Vera sikeresen visszahízta a nehezen leadott kilókat. Nem tudni, hogy ezt mivel érte el, Norbi is besegített, vagy csupán önerőből, pusztán akaraterejét latba vetve rakódtak rá a kilók, ám ennek kapcsán megjegyezte, hogy ha sikerül újból lefogynia, akkor megcsináltatja a melleit. Ami amúgy magánügy lenne, meg rohadtul nem érdekel senkit, de ha kiderül, hogy ott hordja az énekhangját, ám legyen!

Távirati stílusban - ha van, aki még emlékszik ennek a kifejezésnek az értelmére - még csak a következőt: egy vidéki egyetem tanszékének munkatársai egy felmérés során arra a megállapításra jutottak, hogy a kérdéseikre válaszoló gyerekek Győzikét tekintik példaképüknek. Változik a világ, a mi gyermekkorunkban Jurij Gagarint volt szokás bejelölni, aki civilben a világ első űrhajósa volt, igaz, nem keresett havonta tízmilliót, mint a Győzike névre hallgató roma rapper.

Szép dolog a nosztalgia, meg a Föld körül keringeni sem utolsó, ám a mai gyerekeket is meg lehet érteni valahol. Továbbra is várjuk leveleiket, írják meg, mi az, ami Önök szerint nem fontos, de legalábbis egyáltalán nem érdekes. Ha Önöknek ez kell, lemegyünk minőségi kutyába, azaz alámerülünk a magyar mélyvalóságba, hogy onnan a felszínre bányásszuk a negatív magasságokban rejlő, magukat valódi értéknek álcázó ócska kacatokat.

(Cikkeimnek az a része, mely túlnyomónak mondható, elolvasható a Klubhálón (http://www.klubhalo.hu), a Metro újságban (http://www.metro.hu), valamint az Amerikai Magyar Népszava Szabadságban (http://www.nepszava.com)

Most & Itt
2007.02.13 23:02

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.