Most & Itt

Bulvárország bajban van

Olvasom a mértékadó bulvárlapban, hogy a válság mocskos mancsa már Bulvárországba is betette a lábát. Talán még sohasem volt ekkora a baj...

Olvasom a mértékadó bulvárlapban, hogy a válság mocskos mancsa már Bulvárországba is betette a lábát. Talán még sohasem volt ekkora a baj, és ezidőtájt azt sem tudni, lent vagyunk-e már a gödör alján. Most már tényleg nem lehet tovább mismásolni, ha máshonnan nem, onnan lehet tudni, hogy Bea asszonynak munkába kell állnia.

Nem tudom, lassan tízéves sztársága során mikor fordult elő vele ilyen utoljára. Most azonban baj van, valamit elkúrtak, nem is kicsit: nagyon. Győzike állítólag eltőzsdézte a család pénzét, vége az eddigi aranyéletnek, maga a családfő is dolgozni fog, talán egy cégnek ad majd tanácsokat, vagy reklámarcként funkcionál, Bea asszony pedig egy ismerőse boltjában lesz eladó. Sonkát mér majd, és fél kiló kenyeret, de szalonnát is lehet kérni tőle, és ha valaki nem találja, szívesen megmutatja az illetőnek, hogy melyik polcon van a margarin.

Elmúltak hát a boldog békeidők, amikor még arról lehetett olvasni, hogy Bea asszonynak hullik a haja. Ez is cudar dolog, nem kívánom senkinek, de talán, ha két napig volt hír ez a bulvárban. Aztán ez is kifújt, mint minden más, ami a sztároknak kinevezett bulvárhősökkel kapcsolatos. A gyakorlott újságolvasó persze nem sajnálja Beáékat, okkal gyanakszik, hogy az ő életüknek még a fele sem igaz - valószínűleg újból indul a show, azt kell fölvezetni, valahogy, ha másképp nem megy, bármi áron.

Győzikéék nem csupán dolgozni kényszerülnek, de arra is, hogy árulják a tarjáni házukat. Egy jó árra persze annyi esélyük van, mint hintalónak az epsomi derbin, ezekben a mostani időkben venni érdemes ingatlant, nem eladni: a piac beárazta a teljesítményeket, lement az ára mindennek, ami mozdíthatatlan.

Tudom persze, hogy kamu az egész, ügyes és kevésbé kreatív forgatókönyvírók találják ki hétről hétre a sztárokkal való történéseket. Sztárnak lenni ugyanis egyfelől viszonylag kellemes elfoglaltság, másrészt viszont valahol mégiscsak macerás: a sztárral mindig történnie kell valaminek, különben az egésznek semmi értelme. Olyan ő, mint a cápa, amely állat állítólag úgy lett összerakva a természet által, hogy állandóan úsznia kell, egyetlen percet sem tölthet semmittevéssel, különben megfullad. 

A sztár tehát teszi a dolgát - új melleket csináltat magának, gyereket vár, de jobb ötlet híján egy régről felbukkant valamikori szerető is megteszi.

Beáék most bajban vannak. Már nem halogathatják tovább, el kell kezdeni dolgozni. Ha a jegybank elnöke megszakította évi rendes szabadságát, hogy helyrerázza a történelmi mélypontjait naponta megdöntő nemzeti valutát, akkor talán Győzikéék is rájönnek végre, hogy ahogyan idáig ment, úgy mostantól nem mehet tovább.

Éppen egy éve, hogy nem kellett a háromszáz forintos vizitdíj, most itt van helyette a háromszáz forint feletti euró. Pedig mi tényleg nem ilyen lovat akartunk: még a legrosszab álmainkban sem gondoltuk, hogy Bea asszony valamikor eladó lesz egy boltban.

A Metropol - www-metropol.hu -számára írt cikk írott változata




Most & Itt
2009.03.09 09:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.