Most & Itt

Budaházy menni akar tüntet zsinagóga

Már megint nyomják Krahácsot, a brutális rendőrcsizmák meggátolták, hogy nemzetünk legjobbjai Árpádsávos zászlókkal a Dohány utcai zsinagóga...
Már megint nyomják Krahácsot, a brutális rendőrcsizmák meggátolták, hogy nemzetünk legjobbjai Árpádsávos zászlókkal a Dohány utcai zsinagóga elé vonuljanak. Ezek a kiváló hazafiak a Hősök terére szervezett Hanuka ünnepség ellen kívántak ezen a sajátos módon tiltakozni. Pedig Budaházy és Toroczkai urak olyan szépen kitervelték, hogy a karácsony előtti héten, a szeretet és a keresztényi türelem jegyében, Árpádsávos zászlókkal súlyosbítva a zsinagóga elé tereljék harcos híveiket!
Ennek a nemzeti mélymagyar projektnek most lőttek - a rendőrség szerint a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, ezért nem engedélyezték a neonáci tömeggyűlés megtartását. Szép és nemes érvelés, aki járt már a Dohány utcai zsinagóga környékén, tudja, hogy arrafelé tényleg szűkek az utcák, nagy a forgalom, még nácik nélkül is nehézkes a közlekedés. Állandó forgalmi dugók vannak arrafelé, árpádsávos zászlós, leharcolt eszmeiségű tömeg sem kell hozzá, hogy forgalmi dugó fennforgása álljon fenn. Látszólag tehát minden rendben: a nácik nem tüntetnek a zsinagóga előtt, és még a közlekedés rendje biztosítva lesz. 
Azért valahol mégiscsak abszurd ez az egész. Hogy a huszonegyedik század elején a Harmadik Magyar Köztársaság rendőrségének forgalmi okokra hivatkozva kelljen betiltani - pontosabban: nem tudomásul venni – egy fasiszta rendezvényt. Ahelyett, hogy azt írnák (írhatnák) az elutasító határozatban, amit minden normális és tisztességesen gondolkodó magyar és nem magyar – értsd: francia, norvég, luxemburgi, stb. – ember gondol erről a szégyenteljes dologról: hogy a nácik ne tüntethessenek. Sem a zsinagógánál, sem pedig sehol máshol. Mert ez nem demokrácia, hanem szégyen.
Hogy európai köztársaság rendőrségének ilyen és ehhez hasonló, nevetségesen szomorú indokokra kell hivatkoznia ahhoz, hogy megakadályozza egy új Kristályéjszaka előszelét. Ma már nem is meglepő, és távolról sem mulatságos. 

Az Amerikai Magyar Népszava - www.nepszava.com - számára írt cikk írott változata



Most & Itt
2008.12.16 13:12

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.