Most & Itt

Bréking: Navracsics liftügyi biztos lesz!

A Fidesz frakció, valamint a kormány egyértelmű sikerként értékeli Navracsics Tibor brüsszeli szereplését. Számukra tehát biztató fejlemény...

A Fidesz frakció, valamint a kormány egyértelmű sikerként értékeli Navracsics Tibor brüsszeli szereplését. Számukra tehát biztató fejlemény, hogy jelöltjük eltaknyolt az unós biztosi meghallgatáson, vagyis, az eredeti elképzelésekkel ellentétben, nem foglalkozhat az európai oktatás és kultúra ügyeivel.


Ha ilyen az egyértelmű siker, akkor megpróbáljuk elképzelni, mit neveznének kudarcnak az elvtársak. Elméletben persze, mert a valóságban minden, ami Magyarországgal kapcsolatos, csakis sikerként kommunikálható.

Mondjuk, ha Navracsics kapott volna egy levelet az őt meghallgató bizottságtól.

Nagyon Mélyen Tisztelt Navracsics úr!

Nem köntörfalazunk, rögtön rátérünk a lényegre: ön nem egy mulattató hülye, mint néhány általunk megismert honfitársa, hanem egy alávaló, veszélyes gazember.

Van olyan honfitársa, akin legalább lehet röhögni, kötetnyi vicces történet, poén terjed róla, és akad olyan is, aki inkább hátborzongató: a nők félnek tőle, és nem engedik meg a gyerekeiknek, hogy lefekvés előtt őt nézzék a tévében, mert megijednek és rosszat álmodnak.

Ön Mr. Navracsics, ezen honfitársaihoz képest kifejezetten értelmes embernek látszik. Éppen ezért felháborító, hogy hülyének néz bennünket. Nyilván mi sem vagyunk egyetemi professzorok, Nobel-díjasok meg pláne nem, de azért számunkra mégiscsak sértő az Ön feltételezése, miszerint már nem emlékszünk arra, amit Ön néhány hónappal ezelőtt mondott.

A sajtó szabadságáról, a reklámadóról, a visszamenőleges törvénykezésről.

Ön most azt állítja, hogy nem ért egyet az ezekkel kapcsolatos magyar hozzáállással, ám amikor az Önök kormánya ezeket a törvényeket megszavazta – emlékeztetnénk, hogy a kérdéses időszakban Ön éppen miniszter volt - sehol sincs nyoma, hogy ellenkezett volna.

Ön vérig sértett bennünket Mr. Navracsics, háborog a gyomrunk. De mivel volt gyerekszobánk, van egy ajánlatunk az Ön számára. Választási lehetősége nincs: oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel nem foglalkozik, ha valahol ez a téma szóba jön, akkor Ön elegánsan és feltűnés nélkül lelép, hogy ne zavarja a társalgást.

Ellentételezésül felajánlunk önnek egy liftügyi biztosi státuszt az EP épületében. Uniós biztosi rangban, a váltótársánál magasabb fizetéssel, nyelvpótlékkal, gépkocsihasználattal. A feladat nem bonyolult, és a felelősség is viszonylag kevéssé szignifikáns: ha valaki beszáll a liftbe, köszön neki, és megkérdezi tőle, hova megy. Amikor az illető kiszáll, akkor Ön udvariasan elköszön.

Kérjük, fontolja meg az ajánlatunkat, ígérjük, nem mondjuk el a közvéleménynek, hogy Ön valójában liftesfiúként dolgozik az Európai Parlamentben.

Ha Ön hajlandó ebben velünk együttműködni, akkor azt kommunikáljuk majd a nyilvánosság számára, hogy Önt egy igen fontos, korábban nem létező poszttal kínáltuk meg. Odahaza meg úgyis azt mond, amit akar, az Ön szabadságszerető népe az Önök szabad, és már-már zavarba ejtően független médiájától bármilyen baromságot bevesz.

Még egyszer gondolja meg, akar-e liftügyi biztos lenni. Várjuk válaszát, elérhetőségeink nem változtak, maradunk nagyon mély tisztelettel.

Most & Itt
2014.10.07 14:10

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.