Most & Itt

Bocskai Dönivel tárgyalt Orbán Viktor

Csattanós választ adott Orbán Viktor azokra a képtelen vádakra, melyek szerint Magyarország elszigetelődött, a magyar politikusokat, élükön...

Csattanós választ adott Orbán Viktor azokra a képtelen vádakra, melyek szerint Magyarország elszigetelődött, a magyar politikusokat, élükön a miniszterelnökkel, már sehol sem fogadják szívesen. Bár a bal-liberális médiatúlsúly régi jól bevett szokása szerint ezúttal is agyonhallgatta az eseményt, sokáig nem lehetett titokban tartani az igazságot: Orbán Viktor a hétvégén Bocskai Dönivel találkozott.


Bocskai Döniről idáig nem sokat tudott a világ, valószínűleg szűkebb pátriájában, Nyíregyházán is csak kevesen ismerték. Ám ennek mostantól vége, a tizenévesnek látszó tinédzser két nappal ezelőtt kilépett a félhomályból, és Orbán Viktorral való találkozása révén az internet egyik sztárja lett.

A találkozó közvetlen előzménye: Bocskai Döninek régi vágya volt, hogy találkozhasson a miniszterelnökkel, akinek ifjú korához képest régóta nagy tisztelője. Nem szokatlan az ilyen rajongás, beteg, vagy szegény gyerekekhez időnként ellátogatnak mindenféle hírességek, ilyenkor közös fénykép készül, és a fotókon mindenki nagyon boldognak látszik. Aztán a sztár elmegy, és teszi tovább azt, amit tett korábban is. Vagyis, sok pénzt keres, a beteg gyerek pedig beteg marad, vagy, jó esetben, meggyógyul. (A szegény gyerek szegény marad.)

Bocskai Döni viszont szerencsére se nem beteg, se nem szegény. Édesapja, Bocskai Péter tehetős ember, az önkormányzati tulajdonú NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője. Állítólag vannak bizonyos problémái, sajtóhírek szerint százmilliós fiktív számlákkal nem tud elszámolni, de ez nem biztos, ha meg mégis, magas helyen majd elrendezik az ügyet okosba’.

Választhatta volna Bocskai Döni a könnyebb utat, jelesül azt, hogy Dévényi Tibi bácsi Három kívánság műsorát kéri meg, hozza össze a nagy találkozást, ám ő rendes magyar emberhez méltóan a nehezebb megoldást választotta: szólt az édesapjának (funkcióit lásd fenn), hogy szervezze meg neki a találkozást a miniszterelnökkel.

Így is lett, megtörtént az, aminek meg kellett történnie. A megbeszélésről rövid kis videó készült, amely felkerült a világhálóra. Láttuk, Bocskai Döni családját, és a számítógép monitorján keresztül is jó volt érezni, hogy mennyire örültek a miniszterelnök látogatásának. Érződött persze egy kis feszültség, vajon megfelel-e a magas méltóságnak a szerény vendéglátás, de aztán nem lett baj semmi, jól sült el a vendéglátás.

Még az a fénykép is igen húzósra sikeredett, amely Bocskai Döni ágyát ábrázolja. Plüss maci, amiben semmi kivetnivaló, mellette egy könyv, a kiváló lengyel szerző, Igor Janke Hajrá magyarok! című korszakos műve Orbán Viktorról. Ez nem olyan könyv, mint amilyet jó tíz évvel ezelőtt Kende Péter írt, A Viktor címmel, és nem is olyan, amely csak egy hét múlva fog megjelenni. (Ez utóbbit Ferenczi Krisztina írta, Narancsbőr a címe, alcíme pedig: az Orbán-vagyonok nyomában.


Bocskai Döni tehát szabadidejében, mondjuk így, elalvás előtt, Orbán Viktorról szóló könyvet olvas. Nem lehetett könnyű másnap bemennie az iskolába, és szembesülni azzal, hogy osztálytársai közül többen kiröhögik és a világ hülyéjének tartják. Mert bár osztálytársai közül sokan igen elismerően nyilatkoznak Orbán Viktorról (ezt maga Bocskai Döni mondja az ominózus videón) vélhetőleg nem mindenki ennyire lelkes híve a miniszterelnöknek. Nem kizárt, hogy olyanok is vannak közöttük, akik korrupt maffiózónak tartják Orbánt, Putyin pincsijének, aki a művelt nyugat helyett a barbár keletet választotta a magyarok számára.

Persze, Bocskai Dönit nyilván nem abból a fából faragták, hogy meghátráljon az előtte tornyosuló várható nehézségek láttán. Mintha mi sem történt volna, kötetlenül elbeszélgetett a neves vendéggel, kölcsönösen biztosították egymást szimpátiájukról és nagyrabecsülésükről. Közös közleményt ugyan nem adtak ki, így csak remélni tudjuk, hogy Bocskai Döni mihamarabb viszonozni fogja a látogatást.

És akkor talán majd a feltálalt süteményeket is megkóstolják.

Most & Itt
2014.03.04 12:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.