Most & Itt

Beszélgetés az Ismeretlen Vagyonnyilatkozóval

A Dunarettentői Néplap Balatonborzadály és Vidéke rovatának fiatal riporternője felkereste az Ismeretlen Vagyonnyilatkozót, hogy anyagi helyzetének...

A Dunarettentői Néplap Balatonborzadály és Vidéke rovatának fiatal riporternője felkereste az Ismeretlen Vagyonnyilatkozót, hogy anyagi helyzetének kulisszatitkairól faggassa.

- Üdvözlöm képviselő úr. Válaszolna néhány kérdésemre?
- Örömmel. Bármikor, bárhol, bármire. Mire kíváncsi?
- Ön azt írta a nemrégiben beadott vagyonnyilatkozatában, hogy tavaly óta gyarapodott egy fél pipaccsal. Ezt hogyan kell értenünk?
- Önnek speciel nem kell értenie, Ön anélkül is igen szemrevaló teremtés. Egyébként meg, elég, ha én értem.
- Értem. Ha jól látom, itt a második oldal negyedik pontjában Ön áthúzta a gépjárműre vonatkozó részt. Megkérdezhetem, mivel tetszik közlekedni?
- Meg.
- Akkor megkérdezem: mivel tetszik közlekedni?
- Nem szoktam közlekedni. Régebben még előfordult, hogy közlekedtem, de mostanában inkább monogám vagyok. Persze, ha a helyzet úgy kívánja, ezen rugalmasan tudok változtatni…
- Ön azt írja a vagyonnyilatkozatában, hogy hatheted részben tulajdonosa egy házrész öthatod részének.
- Ezt írtam volna?
- Ezt. Mit jelent ez pontosan?
- Képviselő vagyok, nem matektanár. De ismerek egy matematika professzort, ha akarja, megadom a telefonszámát. Mondtam már magának, hogy nagyon hasonlít az édesanyámra?
- A matektanár? Nem ezt még nem mondta képviselő úr. Van itt egy bejegyzés, miszerint tavaly a megtakarításai 15 millióval csökkentek. Ez minek köszönhető?
- Annak, hogy ennyivel rosszabbul élek, mint egy éve. 
- És mi lett a bankhitelével? Egy évvel ezelőtt még azt írta, hogy hatvanmillióval tartozik egy pénzintézetnek, idén ennek nyoma veszett.
- Visszafizettem a 15 millióból. Meg abból, hogy eladtam az autómat. 
- Milyen autóját? Önnek már tavalyelőtt sem volt autója.
- Nem volt? Köszönöm, jó, hogy mondja. Látja, a maga közelében teljesen összezavarodok. Szép szemei vannak. 
- Képviselő úr, végül engedjen meg egy személyes kérdést. Ön szerint van értelme ennek az egész vagyonnyilatkozatos cirkusznak?
- Hogyne lenne értelme! Ha van valami, aminek ebben a mai világban értelme van, akkor az a vagyonnyilatkozat. Ennek van értelme. Minden más hülyeség. 
- Ön ezek szerint úgy gondolja, hogy a választók a vagyonnyilatkozatokból valós képet kapnak a választott képviselőik anyagi gyarapodásáról?
- Nem. Én most valójában arra gondolok, hogy Ön egy nagyon kívánatos teremtés, akit meglehetősen formás dudákkal áldott meg a természet. És ha most nem találkozunk a vagyonnyilatkozatom kapcsán, akkor a maga csodaszép dekoltázsa nem tudna ilyen mély hatást gyakorolni rám.
- Képviselő úr, nem szégyelli magát?
- Dehogynem. Ilyen még sosem történt velem: már vagy tíz perce beszélgetek egy igazi bombázóval, és csak most tűnt fel, hogy magácskának milyen jó feneke van. Mondja, meghívhatom egy kávéra? 
- Képviselő úr, hova gondol?
- Bárhova. Mint tudja, benne van a vagyonnyilatkozatomban, hogy egy házrész öthatod részének hatheted részben vagyok a tulajdonosa. Na, ez a kiskulipintyó, amit nem hivatalosan legénylakásnak is nevezhetünk, itt van egy ugrásnyira. Ott zavartalanul tudnánk folytatni ezt a gyümölcsözően indult beszélgetést…

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata


Most & Itt
2009.02.04 19:02

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.