Most & Itt

Bakfark helyett a bak farka

Benkő feleséget keres – ezzel a szuperkamuval hülyítik legújabban az ostobaságokra fogékony magyarokat. Egyébként lehet, hogy jól...

Benkő feleséget keres – ezzel a szuperkamuval hülyítik legújabban az ostobaságokra fogékony magyarokat. Egyébként lehet, hogy jól van ez így, addig sem gondolunk az újinfluenzára – nem kell megkérdeznünk kezelőorvosunkat, gyógyszerészünket.

 

Pedig lenne miért, és azon is el lehet gondolkodni, hogy mi visz rá egyébként normális embereket arra, hogy a világ elé tárják – fogalmazzunk visszafogottan – az intimszférájukat.

Mert a sorozatban szereplők látszólag normálisnak mondhatók, legjobb tudomásunk szerint egyiküknek sinc
s papírja arról, hogy elmebeteg lenne, és olyan sem található közöttük, aki gyámság alatt állna. Ezek a nők a saját akaratukból, nyilván némi aprópénzért teszik magukat nevetségessé ország-világ előtt.

Benkő Dánielt még úgy-ahogy értjük. Egyrészt neki már úgyis mindegy, a valaha sikeres lantművész már régóta kiírta magát normális emberek világából. Nyilván nem megy mostanában a Bakfark-projekt, a bak farka viszont jól jövedelmez - ha már Bakfarkot nem játszhat a világ pódiumain, a saját farkát senki nem veheti el tőle.

Hacsak néhány nőnemű ragadozó nem vetemedik erre a gonoszságra – a jobb sorsra érdemes Andrea, Tünde, Csilla, vagy éppen nem kisebb ász, mint a sajtóban tüzes nagyinak nevezett Edit.

Sajnáljuk ezeket a nőket, vagy szánakozzunk rajtuk? Mert 15 perc hírnév mindenkinek jár az életben, ezt Andy Warhol óta tudjuk. É
s persze valamennyi jólét is - ha másként nem jön össze, mert válság van és megszorítások, akkor még mindig itt vannak a kereskedelmi tévék.

Az RTL Klub ahol tud, segít.

De mi van, akkor, ha nem vagyunk olyan okosak, hogy benevezzünk a Széfbe? Ha félő, hogy még akkor sem mehetünk biztosra, amikor Balázs ötezerért a szemünkbe néz, és a rá jellemző átható tekintettel azt kérdezi, hogy ki volt Madonna első férjének második felesége.

Akkor az van, hogy Benkő feleséget keres.

Benkő persze nem keres feleséget, van egy sejtésünk, hogy még csak izélni sem akar. Vagy ha igen, nem itt, és nem a számára felkínált és felkínálkozó szerencsétlenek közül fog majd választani. Szegény nyomorultak, elmúlik a 15 percnyi hírnév, család, de legalábbis ismerősök várják a őket odahaza. Gyerek, akinek valahogy el kell majd magyarázni, miért nyalogatta anyuka a Benkő bácsi micsodáját.

Persze, nem ezek a mentálisan leharcolt nők az egyetlenek, akiknek el kellene gondolkodniuk azon, vajon megéri-e, amit tesznek? A médiában tevékenykedő sajtómunkások felelősségére gondolnék szerény tisztelettel – nem először, és sajnos nyilván nem utoljára.

A Metropol - www.metropol.hu - számára írt cikk írott változata

Most & Itt
2009.11.15 09:11

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.