Most & Itt

Bakács Tibor Lopakodó

Rájár a rúd Bakács Tibor Settenkedőre, akit a történtek után akár Lopakodónak is nevezhetnénk. A neves műsorvezető, aki, amikor még nem volt...

Rájár a rúd Bakács Tibor Settenkedőre, akit a történtek után akár Lopakodónak is nevezhetnénk. A neves műsorvezető, aki, amikor még nem volt celeb, egykoron a Magyar Narancsba írt az átlagot némiképp meghaladó színvonalú cikkeket, néhány nappal ezelőtt egy rúd téliszalámit lopott a budakeszi Tesco áruházból.

A művelet balul sült el: Bakács ugyan megpróbált kisétálni a húsipari termékkel az áruházból, ám a vonalkód jelezte a nem rendeltetésszerű használatot. (A téliszalámit nem azért tartják, hogy ellopják, hanem azért, hogy kifizessék.)

Innentől kezdve már nem igazán volt érdekes a történet. Bakácsot előállították a biztonságiak, a műsorvezető elismerte a lopást - mondjuk mást nem is nagyon tehetett volna. Azt mégsem mondhatta, hogy a szalámi olyan szomorú szemekkel nézett rá, hogy nem volt szíve otthagyni.

Bakács szerint az áruházban korrekten jártak el vele szemben, az áruház vezetői szerint Bakács együttműködően viselkedett - senki nem haragszik hát senkire, talán még barátság is születik a dologból. Így van ez jól, aki lop, nyerje el a méltó büntetését, oszt jó napot. Egyedül a szalámi véleményét nem kérdezte senki, de talán még most sem késő, hátha neki is van mondanivalója az ügyben.

Az Aktívban mutatták a Bakáccsal történteket, másnap reggel a Mokkában is. A műsorvezető azzal védekezett, hogy éhes volt. Merthogy, mint mondta, ő nem egy sokat foglalkoztatott újságíró, mint azt sokan gondolnák. Ellenkezőleg: súlyos anyagi gondjai vannak, nincs pénze kajára.

A dolog szomorú és főleg életszerű. Merthogy Bakács nincs egyedül az anyagi gondjaival. Mások is éhesek, lopnak is ezt-azt, s az emberek most azt kérdezik némi iróniával, hogyha már tényleg ennyire mardosta Bakács gyomrát az éhség, miért nem kaviárt lopott. (Az körülbelül ugyanannyira tápláló, mint a téliszalámi).

Mindegy, túl vagyunk rajta, Bakács Tibor Lopakodó pedig majd elnyeri a jól megérdemeltet. Kenyéradó gazdája, a Klubrádió – aki ezek szerint csak módjával látta őt el kenyérrel, szalámival meg még annyira sem – azonnal eltiltotta egy hónapra a műsorvezetésről. Ettől persze Bakács még az eddiginél is éhesebb lesz, és van egy olyan sejtésünk, hogy nem lesz könnyű kifizetnie a szalámi ellopásáért rárótt büntetést.

Ami viszont valóban érdekes: sokan először el sem akarták hinni, ami történt. Nem azt nem nézték ki Bakácsból, vagy bárkiből ebben az országban, hogy lop. Azt nagyon rendesen el lehet képzelni mifelénk szinte bárkiről: színészről, tévés személyiségről, politikusról. Inkább Bakács indítékait illetőleg voltak kételyek sokakban: volt, aki azt hitte, csak egy médiahekk az egész, Kész átverés show, vagy valami hasonló. Mások arra tippeltek, hogy Bakács új könyvön, netán új műsoron dolgozik, és ezzel az akcióval próbálta magára vonni a közé lankadni látszó figyelmét.

Van persze más megoldása is a Lopakodó-rejtélynek. Elég, ha felidézzük Selmeczi Gabriella néhány évvel ezelőtti esetét, aki a budaörsi Tesco-ból lopott el egy kiflit. Ha arra gondolunk, hogy Selmeczi most magas beosztású politikus, sőt, épp a nyugdíjakat védi meg az emberek érdekében, talán érthető, ha arra gondolunk, hogy ezúttal is valami hasonló állhat a háttérben.

Szörnyű a sejtés, de nem titkolhatjuk el, mire gyanakszunk: lehet, hogy Bakács Tibor Lopakodó nem éhes, hanem egyszerűen csak politikai pályára készül?

Az eredeti cikk a Metropol Online-on olvasható

Most & Itt
2011.02.09 14:02

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.