Most & Itt

Azt csiripelik a verebek, hogy Orbánnak új kormánya van

Miután a közmédia kivételével újságírókat nem engedtek be a harmadik Orbán-kormány ünnepélyes beiktatásra, és nem kizárt, hogy ehhez hasonló...

Miután a közmédia kivételével újságírókat nem engedtek be a harmadik Orbán-kormány ünnepélyes beiktatásra, és nem kizárt, hogy ehhez hasonló eset máskor is előfordul a jövőben, kénytelenek vagyunk a szakmailag már jó ideje páratlan teljesítményt nyújtó, politikailag független, világnézetileg kiegyensúlyozott Magyar Távirati Iroda tudósítására támaszkodni. A továbbiakban kurzívval (dőlt betű) az MTI szövegét közöljük, betűhív tálalásban, a többi kifejezetten saját termés, ha úgy tetszik, előzetes a jövőből, hogy miként tudósít(hat) eztán a magyar sajtó bármiről.


Kinevezte Orbán Viktor harmadik kormányának minisztereit a köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.

Ha igaz, amit az MTI ír, márpedig miért ne lenne igaz, hiszen eddig is mindig csak az igazat írták, el nem titkoltak soha semmit, akkor

Áder János államfő a Sándor-palotában reggel kilenckor kezdődött kinevezési ünnepségen adta át megbízólevelét Semjén Zsolt tárca nélküli miniszternek, Pintér Sándor belügyminiszternek, Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek, Hende Csaba honvédelmi miniszternek, Trócsányi László igazságügyi miniszternek, Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszternek, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek és Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

Az MTI beszámolója szerint A köztársasági elnök Orbán Viktor kormányfő és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében nevezte ki az új kormány minisztereit pénteki hatállyal. Az alaptörvény értelmében a minisztereket a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki, a kabinet a tárcavezetők kinevezésével alakul meg.

Orbán Viktort május 10-én választotta újra miniszterelnökké a parlament. A Sándor-palotában tartott rövid rendezvényen, amelyen beszédek nem hangzottak el, családtagok és munkatársak vettek részt. Az új kormányt rövid műsorral köszöntötték, majd az elnöki hivatal koccintásra invitálta a jelenlévőket.

Amint az MTI írja, és ebben nincs okunk kételkedni, mert még sohasem adtak okot arra, hogy kételkedjünk, na szóval, akkor nagy valószínűséggel, de mit nagy valószínűséggel, majdhogynem teljes bizonyossággal állíthatjuk hogy esküt tettek Orbán Viktor harmadik kormányának miniszterei pénteken az Országgyűlésben, majd ellátták kézjegyükkel az esküokmányt. Az új kabinet tagjai: Semjén Zsolt tárca nélküli miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Fazekas Sándor földművelésügyi, Hende Csaba honvédelmi, Trócsányi László igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az alaptörvény értelmében az új kabinet a miniszterek kinevezésével alakult meg, amely mintegy két órával az eskütétel előtt, a Sándor-palotában már megtörtént, amikor Áder János köztársasági elnök átadta a minisztereknek a kinevezési okmányokat.

Ha hinni lehet az MTI-nek, és kinek higgyünk, ha nem a kormányhoz közeli, de az adófizetők pénzéből fenntartott távirati irodának, akkor a kormánytagok a történelmi zászlók előtt tettek esküt. Az ülésen Kövér László házelnök köszöntötte Áder János köztársasági elnököt, Orbán Viktor kormányfőt, Schmitt Pál volt államfőt, Boross Péter volt miniszterelnököt, Polt Péter legfőbb ügyészt, Kászoni-Kövendi Józsefet, a Magyar Unitárius Egyház püspöki helynökét, valamint a külhoni magyar közösségek képviselőit, a diplomáciai testület tagjait, az Európai Parlament magyar képviselőit, az országgyűlési képviselőket, a nemzetiségi szószólókat, a hazai és külföldi sajtó képviselőit. Az ülés végén a képviselők elénekelték a Himnuszt. Ezt követően a frakcióvezetők, illetve frakcióvezető-helyettesek gratuláltak a kormánytagoknak.

Semjén Zsolt a harmadik Orbán-kormányban is miniszterelnök-helyettes lesz.
Ezt a miniszterelnök a kormánytagok eskütétele előtt elmondott parlamenti beszédében jelentette be. Orbán Viktor sok sikert kívánt Semjén Zsolt munkájához és elismeréssel szólt az elmúlt négy év nemzetpolitikájáról.

Csupán jeleznénk, és ezt is mindössze a teljesség kedvéért, hogy a hivatalos indoklás szerint azért nem lehetett ott a sajtó a jeles eseményen, mert kevés volt a hely a teremben. Arról pedig már tényleg nem mi tehetünk, hogy minden alkalommal, amikor hülyének nézik az embert, szemtől szembe hazudnak a képébe, akkor nekünk egy anekdota jut az eszünkbe. Sok átkossal elébb történhetett mindez, akkor, amikor még nem volt internet, sem mobiltelefon, újságot azonban már javában írtak.

"A kezdő újdondász felháborodottan ront be a szerkesztő szobájába, s kérdőre vonja, miért nincs benne a cikke az újságban. Mire a tapasztalt kolléga előveszi az aznapi sajtóterméket, és lapozni kezdi. Nézze csak kedves barátom, ez itt a mai lap. Itt is van benne egy cikk, meg itt is. Látja, ez egy fotó, amott egy rajz. Maga is láthatja, hogy mindenhol van valami. Most mondja meg, hova fért volna be a maga cikke?"

A képen egyébként szabad szemmel is látszik, hogy valóban: egy gombostűt nem lehetett volna leejteni, akkora a zsúfoltság.

Most & Itt
2014.06.07 09:06

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.