Most & Itt

Az elégedett lakosság esete a hókáosszal

Rég volt ennyire elégedett lakosságunk, mint mostanában. Sokáig kellene keresni a magyar történelemben, és akkor sem biztos, hogy találnánk. ...

Rég volt ennyire elégedett lakosságunk, mint mostanában. Sokáig kellene keresni a magyar történelemben, és akkor sem biztos, hogy találnánk.

Merthogy, nemcsak a kormány, de a lakosság is kiválónak ítélte meg a márciusi hókáosz kezelését. Ezt Pintér Sándor mondta egy felmérésre hivatkozva. Most erre megkérdezhetnénk, hogy ki számít ma Magyarországon lakosságnak, de nem tesszük. Aki még ennyit sem tud, az annyit is ér: lakosság az, aki szerint kiváló volt a hókáosz kezelése.


Mindazonáltal nem lenne jó, ha jövőre, nem sokkal a választások előtt, megismétlődne az, ami most márciusban történt. Mert ha megint az lesz, ami most volt, akkor már nem biztos, hogy a lakosság kiválónak ítéli Pintér belügyminiszter és csapata tevékenységét. Ezért már most elkészült egy terv az esetleges 2014-es hókáosz kommunikációs kezelésére. Ebből a kommunikációs tervből idézünk néhány részletet.

2014. március 14-én délelőtt 10 órakor az MTI Hírcentrum bejelenti, hogy a Bajnai Gordont segítő amerikai tanácsadók javaslatára minden korábbinál nagyobb mennyiségű hó szakadt az országra. Közlik továbbá, hogy Mesterházy Attila és az MSZP atomcsapást helyezett kilátásba.

Délelőtt 11 órakor kiszabadítják Selmeczi Gabriella szóvivőt a szoláriumból.

Nem sokkal később a közszolgálati csatornákon feltűnik Orbán Viktor. Bejelentik, hogy a miniszterelnök félbeszakította a Videoton bajnoki mérkőzését.

Öt perccel később javítják az előző hírt: nem a mérkőzést szakította félbe, hanem annak megtekintését. A meccs fontos dolog, de a magyar emberek élete még ennél is fontosabb.

Ezt követően rövid filmet vetítenek Bajnai amerikai tanácsadóiról. Aláfestésként klezmer zene szól, a háttérben hol egy zsinagóga, hol egy melegbár úszik be a képbe.

A miniszterelnök húszpercenként határon túli kamionos párokat vesz fel a gépkocsijába. Előbb egy Erdélyből hazánkba tévedt fiatal párt ültet maga mögé, majd a Felvidékről, a Vajdaságból, végül, egy Kárpátalján élő párnak menti meg az életét. Utóbbiakról egy ellenzéki lap kideríti, hogy valójában a TEK alkalmazottai.

Selmeczi Gabriella házi készítésű cápauszony levessel kínálja a hóban rekedt autósok ezreit.

Pintér Sándor az M 7-es autópálya egyik lehajtójánál sajtótájékoztató keretében Wass Albert szobrot avat. Kiderül, hogy Wass nemcsak kiváló irodalmár volt, aki majdnem minden műfajban maradandót alkotott, de ifjúkorában hegyimentéssel teremtette elő a tandíjra valót. Szaniszló Ferenc ismét Táncsics-díjat kap, Balog miniszter örül.

Áder János bejelenti, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul. (A kamera közelről mutatja, amint az államfő a rá jellemző, megalkuvást nem tűrő mozdulattal az AB épülete felé fordítja a fejét.)

Éjféltájban korábban soha nem látott egységbe forr az összehangolt központi segítség. Minden autós tíz sms-t kap a belügytől, a katasztrófavédők kenyeret visznek nekik és megkérdezik őket, van-e még valamire szükségük a közeli CBA-ból. (A Tesco és Auchan áruházak addigra a CBA tulajdonába kerülnek.) Ezzel a gesztussal Tóth Ferenc főkatasztrófavédő 2013-as nyilatkozatára utalnak, amikor a nevezett azt mondta: a katasztrófavédők nem azért vannak, hogyha kifogy otthon a kenyér, akkor az emberek őket ugráltassák.

Éjfélre mindenkit kiszabadítanak a hó fogságából. Az összepiszkolódott autókat az állam a saját pénzén lemosatta és teletankolta. Az ily módon kistafírozott gépkocsik szélvédőjén egy diszkrét levél emlékezteti az autósokat, hogy egy hét múlva szavazás, és ne feledjék, hogy hová kell beírni az ikszet.

A közszolgálati csatornák toborzó dalokat közvetítenek. Időnként még feltűnik Bajnai Gordon, amint egy Mesterházy Attilától kölcsönkért hókotróval megpróbálja visszatolni az utakra a kormány által eltakarított havat.

Most & Itt
2013.04.10 11:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.