Most & Itt

Az apátok kaszát!

Megvalósult gyönyörű képességük a rend, mostantól minden barátunkat úgy hívják: Közbiztonság Szilárd. Igaz, Pintér Sándor belügyminiszter...

Megvalósult gyönyörű képességük a rend, mostantól minden barátunkat úgy hívják: Közbiztonság Szilárd. Igaz, Pintér Sándor belügyminiszter annak idején azt ígérte, hogy két hét alatt megszünteti a bűnözést, de jó ez így is, jobb későn, mint soha.

Isten majmai lassan örülnek.


De nem baj ez sem, fő, hogy többé nincs mitől félnie a magyarnak: elfogták az utolsó jelentős bűnözőt, ártalmatlanná tették a nemzet elsőszámú közellenségét. Még a bűnelkövetéshez használt kaszáját is lefoglalták, úgyhogy, a költővel szólva: máma már nem bűnöz tovább.

Arról a 76 éves juhász emberről van szó, aki a felcsúti földesúr birtokán kaszált le elmondása szerint 15 kiló lucernát. Kellett a takarmány, odahaza állatai voltak, földje viszont egy szál sem: elnyerte mind az uraság. Nem kártyán vagy más tiltott szerencsejátékon nyerte el a földet, hanem a lehető legbecsületesebb úton: a nemzeti földbérleti pályázaton.

Övé lett a környéken majd minden föld, de a 76 éves emberrel alapjában véve kesztyűs kézzel bántak, a jószágait például meghagyták, pedig azokat is elvehették volna. Csak takarmány nem maradt szegényeknek egy szál se. Hősünk persze megtehette volna, hogy éhezteti az állatokat, mellékfoglalkozásként pedig maga is éhen hal, ám az állatok éheztetése kiválthatta volna az állatvédők rosszallását, az éhenhalást pedig a nemzeti együttműködés rendszere nem tolerálja. (Az nem úgy van, hogy valaki a saját szakállára éhen haljon - majd a kétharmad eldönti, hogy ki mikor dobhatja fel a talpát.)

Állítólag két rendőrautó ment ki az öregért, kellett az erő, mert kasza volt nála, le kellett törni az ellenállást. Le is foglalták a kaszát, ezzel két legyet ütöttek egy csapásra: a rendőrségnek lett egy kaszája, és sikerült elkerülni a bűnismétlés megvalósulásának fennforgását.

Az persze tiszta véletlen, hogy a bravúros módon ártalmatlanná tett idős ember annak a juhásznak az édesapja, aki nemrégiben szóvá tette, hogy a felcsúti földesúr cége szerezte meg művelésre a környező földek javát. Olyannyira kiakadt ezen, hogy szavahihető szemtanúk szerint október 23-án még a Milla tüntetésre is felutazott Budapestre. Nagy lehetett az elkeseredése, ha idáig vetemedett, a Millának korábban nem a földönfutóvá tett juhászemberek voltak a célközönsége.

A felcsúti földesurat mellesleg Mészáros Lőrincnek hívják, és amikor épp nem földet nyer el a nemzeti földpályázaton, akkor Felcsút nevű település polgármestere, valamint az Orbán-közeli Puskás Akadémia első embere.

Lehet most keseregni az idős juhász hányatott sorsán, krokodilkönnyeket ejteni a törvény és az igazság sajátos dinamikáján, ám az az igazság, hogy az öreg még jól járt, amiért csak a kaszáját és nem őt magát fogták ott a rendőrségen. Ha nem vigyáz a szájára, persze még ez is megeshet, bármely pillanatban belekeveredhet valami szaftos ügybe, mindenkinek van vaj a fején, elég csak egy kicsit megkaparni a múltat, könnyen kibukik, hogy már máskor is vágott lucernát az úr földjén, vagy, teszem azt, annak idején, kisiskolásként, leöntötte kakaóval Horthy Miklós kormányzó úr képét.

Örüljünk, hogy rend van és nem rendetlenség, hogy az utolsó magyar bűnözőt is példásan megfegyelmezték, és mostantól gondtalanul járhatunk az utcán, nem kell többé aggódnunk a javainkért.

Már csak azért sem, mert azokat a 76 éves juhásznál jóval fifikásabb urak már korábban elvették tőlünk. A morgás jogát azért meghagyták nekünk, úgyhogy odahaza, amikor azt hisszük, hogy nem hallja senki, bármikor mondhatjuk első felindultságukban: az apátok kaszát!

És mindeközben arra gondolhatunk, akire akarunk.

Vagy arra, akire merünk.

Most & Itt
2012.11.11 23:11

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.