Most & Itt

Az akkumulátor lemerült, Orbán el

A legszívesebben farmernadrágban kormányozna, nyilatkozta a Hír TV-ben Orbán Viktor. "Több energiát emésztett fel ez a két év, mint amire gondoltam....

A legszívesebben farmernadrágban kormányozna, nyilatkozta a Hír TV-ben Orbán Viktor. "Több energiát emésztett fel ez a két év, mint amire gondoltam. Mostanra az akkumulátoraim lemerültek."


Két hét szabadságra megy, tette hozzá a miniszterelnök, s mint mondta, Londonba is Ádert küldi maga helyett. Tekintsünk el az utolsó fél mondatban rejlő bumfordi elszólástól, miszerint Ádert elküldi az olimpiára. Hivatalosan ugyanis a köztársasági elnök a kormányfő fölött áll a ranglétrán, elvileg csak a jóisten küldhetné őt bárhová.

Ha csak így nem.

Amúgy meg jó ideje látható, hogy Orbán tényleg kimerült. Elég csak ránézni, még az MTI által készített baráti fotókon sem sikerül eltitkolni azt, ami sokak számára egyre nyilvánvalóbb. Hogy a falkaforradalom élén álló Kedves Vezető már csupán árnyéka egykori önmagának. Arca szétesett, tekintete kifejezéstelen, gyakori, zavart viccelődései pedig inkább kínosak, mint mulatságosak.

Hofival szólva: Kell egy kis áramszünet.


Hogy hol nyaral a miniszterelnök, azt nem közölte a Hír TV nézőivel, nincs is közünk hozzá, magánügy. Elvileg persze, mert valójában mégsem az.

Orbán Viktornak ugyanis az utóbbi években különös nyaralásai voltak. Például két évvel ezelőtt, amikor Bulgáriában pihent. Igaz, elindulni, megérkezni sem látta senki, voltak is találgatások, hogy hol lehetett valójában. Mindössze egy sajtpapírra futotta bulgáriai anzikszként, onnan üzente meg a nemzetnek, hogy Schmitt Pált jelöli köztársasági elnöknek. Beszédesen árulkodó ugyanakkor, hogy amikor ugyanazon év őszén a feleségével a Vatikánba utazott, Lévai Anikó azt mondta az újságíróknak: idén nem voltunk nyaralni, ezért jó, hogy végre egy kicsit kimozdulhatunk.


Orbán most elmegy, az IMF pedig, a magyar kormány tavaly november óta tartó pávatánca után, megérkezik. Pontosabban beesik Magyarországra – így humorizált a miniszterelnök, aki egyébként nincs mindig ennyire vicces kedvében. Ha az IMF jön, én el - tavaly ősszel hangzott el ez a fenyegető félmondat, nem sokkal azelőtt, hogy bejelentették: felújítják a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal.

Arról az IMF-ről van szó egyébként, amelyről Matolcsy miniszter korábban nagy kormánypárti üdvrivalgás közepette jelentette be, hogy kipaterolták Magyarországról. Ugyanő gúnyosan hárombetűs szervezetként emlegette az IMF-et, Magyarországi irodavezetőjét, Irina Ivascsenkót pedig Kósa Lajos debreceni polgármester (civilben a Fidesz alelnöke) kedves ukrán hölgyként említette.

Mindenkinek jogában áll bugrisnak lenni, mondhatnánk, ha nem a mi bőrünkre menne a játék.

Az IMF tehát most beesik, Orbán viszont el. Egyelőre nem úgy, ahogyan annak idején ígérte, és ahogyan az, sokak szerint legalábbis, hasznos volna az országnak.

Nyilván nem véletlen az időzítés. A miniszterelnök épp akkor megy szabadságra, amikor azok idejönnek. Hogy fennmaradjon a látszat, neki még véletlenül sincs köze hozzájuk. Ezekhez, akik csak a gyarmatosításhoz értenek. Ahhoz, hogy beleszóljanak a magyar emberek akaratából megválasztott kormány munkájába.

Orbán szabadságra megy. Teheti: a mű elkészült, az alkotó pihen.

Kíváncsian várjuk, a nyaralás alatt sikerül-e életet lehelni az egyre többet köhécselő akkumulátorokba.

Most & Itt
2012.07.11 13:07

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.