Most & Itt

Astoria sztori

Most már hivatalosan is tudjuk, hogy az idén az Astoriánál fogják megdönteni a kormányt. Tavaly még nem lett megdöntve, akkor csak jó alaposan...

Most már hivatalosan is tudjuk, hogy az idén az Astoriánál fogják megdönteni a kormányt. Tavaly még nem lett megdöntve, akkor csak jó alaposan elkergették. Többen még másnap is láttak az utcán ész nélkül, riadtan menekülő kormánytagokat.
De azért mindenkit óvnánk attól, hogy a megdöntést összekeverje az elkergetéssel. Messze nem ugyanaz – aki látott már ilyet, elhiheti.
Az remélhetőleg mindenki számára világos, hogy miért épp az Astoriánál lesz a nagygyűlés. Egy éve is nagyon jól bejött, az időpont és a helyszín is smakkolt, nyilván most sem lesz másképp.
Nem kell károgni, mert mi tudjuk, hogy nincs kockázata a dolognak. Nem lesz baj, nem kell félni semmitől. (Mindig vagyunk, de soha nem elegen.) És ha tényleg nem lesz baj, akkor az lesz, hogy megmutattuk: békés, demokratikus, törvényt tisztelő polgárai vagyunk a nemzetnek.
Ha meg mégis baj lenne, akkor sem lesz baj: a páncélozott BMW még mindig megvan, ha jönnek a rendőrállam brutális pribékjei, akkor szépen bele lehet ülni, és el lehet húzni a svábhegyi villa biztonságos falai közé.
Onnan, hazulról beszélünk majd a hazához. Mert a haza ott van, ahol mi vagyunk. (A haza nem lehet ellenzékben).
Elmondjuk majd, hogy a rendőrállam brutalitása megint kimutatta a foga fehérjét. (Mindenki hozzon magával még egy Morvai Krisztinát!)
Azt most még nem tudni, hogy kit dobunk oda áldozatnak. (Vessetek a mókusok elé!) De hamarosan kijelöljük az illetőt. Tavaly a Révész Máriusz jó dobás volt. Nagyon bejött, olyan jól mutatott a filmgyári jelmezkölcsönzős turbánra emlékeztető maskarában, hogy több házassági ajánlatot is kapott. Négy nagymama pedig örökbe akarta fogadni. A kórházi ágyon is nagyot alakított, állítólag több akciófilm főszerepét is vissza kellett utasítania. Az is mellette szól, hogy neki már van gyakorlata a sebesülésben, míg egy új ember előre nem látható biztonsági kockázatot jelent. Egyáltalán nem biztos, hogy a Szíjjártó, vagy teszem azt, a Navracsics jól meg tudna sebesülni. A Simicskón már volt kötés, de ő mostanában kereszténydemokrata. Akkor inkább legyen a Máriusz.
Idén nem lesznek Árpádsávos zászlók. (Egy a tábor, egy a zászló). Persze, az is lehet, hogy lesznek, de ez csak azért lesz, mert mi nem szoktunk parancsolni az embereknek. Az nem a mi stílusunk. Mi csak kérni tudunk, és az emberekre bízzuk, hogy engedelmeskednek-e, vagy sem? Arra is megkérjük őket, hogy ne dobáljanak, ne fosztogassanak, és lehetőleg ne zsidózzanak. A döntést persze rájuk bízzuk, felnőtt emberek, ha ők másként gondolják, az már a kormány felelőssége.
Valószínűleg tankot sem kötünk el az idén. Lenne rá igény, de mi nem lánctalpakon közlekedünk, mint a kormány névre hallgató hazaáruló gépezet. Azt persze nem tudjuk garantálni, hogy a közelben ne tébláboljon egy kiszuperált repülőgép anyahajó. Egy ilyen országban ugye minden megtörténhet. Nem fogjuk a tömeget arra bíztatni, hogy süssék el az Auróra ágyúit. De ha megpróbálják, nem próbáljuk megakadályozni - majd csak találunk valakit, aki hasonlít Leninre!
És az is a mi ízlésünk ellen való, ha az emberek autókat gyújtanak fel, és téglákkal törik be a kirakatok ablakait. Sem az autó, sem a kirakat nem arra való. Meg az ember is másra lett kitalálva. De mi meg tudjuk érteni az emberek indulatait, tudjuk, van, akinek attól áll helyre az egója, ha ég az autó, és be van zúzva a kirakat. Nekünk az ember a legfontosabb, mi nem fogjuk vissza a polgárok kreativitását - az autó és a kirakat csak ezután jön.
És az sem kizárt, hogy a rendőrök idén is ránk nyomják a csőcseléket. Akikről persze tudjuk, hogy provokátorok. A kormány képezte ki őket, az Uniótól lopott pénzen, a schengeni egyezményből lecsípett vízágyúkkal takarózva. Tanúink vannak arra, hogy a csőcselék összes tagja külföldiül beszélt: szovjetül és izraeliül. Úgyhogy ne akarják nekünk bebeszélni, hogy tavaly magyar emberek lettek ránk nyomva. Mi nem vagyunk idegengyűlölők, de az azért elvárható lenne, hogy ha már a kormány idegenszívű, legalább az általuk odavezényelt csőcselék legyen magyar.
Semmi sem biztos, csak az időpont, meg a helyszín. Meg az, hogy nem csak elkergetjük, de meg is döntjük a kormányt. Tavaly adtunk neki 72 órát. Most ennyire nem telik nekünk, legföljebb 48-ra. (Rosszabbul élünk, mint egy éve).
Mindenkit várunk az Astoriához: aki magyar, tőlünk tart!

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata


Most & Itt
2007.09.22 19:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.