Most & Itt

Akit a nemzeti dohány füstje megcsapott

A kis Mészáros Roli valószínűleg már az anyatejjel szívta magát a dohányfüstöt. De az óvodában biztosan nemzeti dohánybolt volt a jele. ...

A kis Mészáros Roli valószínűleg már az anyatejjel szívta magát a dohányfüstöt. De az óvodában biztosan nemzeti dohánybolt volt a jele.

Önök most joggal kérdezhetik, hogy, Deutsch Tamás Európai Parlamenti képviselő mívesen megformált megfogalmazásával, ki a f…om az a Mészáros Roli. Kell-e ismerni őt, lesz-e belőle valaha érettségi tétel, állít-e szobrot a Nemzet Dohányboltosának a hálás utókor.

Nem tudhatjuk.


Van, amit azért lehet sejteni. Például azt, hogy Mészáros Roland, ez az immár 25 évessé cseperedett fiatalember, csak névrokona Mészáros Lőrincnek, Felcsút polgármesterének. Azt ugyan nem mondhatja el magáról, hogy sem rokona, sem boldog őse nem vagyok senkinek, merthogy csak a polgármesternek nem rokona ő. A polgármester beosztottjához, barátjához és üzlettársához már neki is van valamennyi köze. A fia ugyanis, de nekünk emiatt eszünk ágában sincs azt gondolni, hogy ebben a minőségében nyert el öt trafik nyitására engedélyt az ország különböző Auchan áruházaiban. Fóton, Dunakeszin, Törökbálinton, Csömörön és Miskolcon.

Ott voltak épp szabad helyek, erre merünk csak gondolni. Érthető, ha ott nyílnak ezek a nemzeti, az egészséges magyar dohányzást népszerűsítő trafikok, ahol a lehetőségek is vannak. Ahol még a füst is másképp csapja meg az embert, mint az imperialisták által üzemeltetett, egészségkárosító és zsíros extraprofitra szakosodott dohányboltokban.

Nem leszünk gyarmat.

Mészáros Roland, akiről most már tudjuk, hogy fiúi fokon csak Mészáros László felcsúti alpolgármesterhez fűzi némi rokonság, ezzel szemben a polgármesterhez mindössze ismeretség, nem egészen egy évvel ezelőtt alapított édesanyjával együtt egy céget. A Lando-Ker Bt. utóbb öt fióktelepet is bejegyeztetett: Miskolcon, Törökbálinton, Csömörön, Fóton és Dunakeszin. Nincs ebben semmi különös, Polt Péter legfőbb ügyészsége által vizsgálandó gyanús ügy még annyi sem. Csodát sem kell sejteni, mutyiról meg szó se essen. Köztudott, hogy a patkányok és egyéb természethez közeli állatok előre megérzik a földrengéseket és a szökőárakat. (Más kérdés, hogy mit kezdenek ezzel a tudással.) Miért épp az ember lenne kevesebb az oktalan állatnál. Nem pellengérre kellene állítani hát a Mészárosokat, Lőrincre, Lászlóra, Jánosra és Rolandra mutogatva, amiért kihasználták a kapcsolati tőkében rejlő lehetőséget, hanem követni a példájukat.

És az Auchan áruházláncot sem hibáztatnánk, amiért szerződött hőseinkkel. Ők is élni akarnak, és ebbe az is beletartozik, hogy boltjaikban dohányt áruljanak. Szegény Spar (ezt itt a reklám helye) már nem volt ennyire találékony, náluk a pénztáraknál az van kiírva, hogy július közepétől nem árusítanak dohányterméket. Lelkük rajta, amiért szakmailag annyira képzetlenek, hogy nem ismerik a Mészáros családot. Vagy más olyan családokat, akiket ilyen esetekben ismerni illene. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert és rokonságát ismerni ugyanis üzleti alapvetés. Aki mégsem ismeri őket, vagy ismeri, de nincs velük jó viszonyban, például, mert elcsaklizott földekért hadakozik velük, az magára vessen, amiért most nem nyithat trafikot.

Csak jelzem, hogy Békéscsabán, a Korona Patika helyén is nemzeti dohánybolt nyílik. Aki nem hiszi, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Most & Itt
2013.06.19 11:06

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.