Most & Itt

Abcúg Times New Roman, éljen az Arial!

Eddig csak hiteltelenek voltak, mert szemrebbenés nélkül letagadták, amit korábban mondtak, de mostantól már az is látszik, hogy a tisztánlátásukkal...

Eddig csak hiteltelenek voltak, mert szemrebbenés nélkül letagadták, amit korábban mondtak, de mostantól már az is látszik, hogy a tisztánlátásukkal sincs minden rendben. Nem tudunk másra gondolni, miután meghallottuk Németh Szilárd legújabb agymenését, amely az elképzelések szerint hamarosan törvénnyé emelkedik, vagyis, mindenhol megvalósul, ahol emberek társasházakban élnek.


A rezsicsökkentésről van szó, ebben utazik Németh Szilárd, Csepel polgármestere. Ő a rezsicsökkentés fő felelőse a Fideszben, újabban erre tette fel az életét. Németh Szilárd nem új fiú a szakmában, néhány évvel ezelőtt csepeli polgármesterként már magára vonta a köz értő figyelmét, amikor imát szervezett Orbán Viktorért. Térdre borultak a csepeli önkormányzat dolgozói, ebben a pózban kellett a Mindenhatóhoz fordulniuk, hogy a Kedves Vezetőt még sokáig és jó egészségben magunk fölött tudhassuk.

Most meg itt van a rezsicsökkentés, amely a jövőben nem csupán ránk, természetes személyekre, de a társasházakra is vonatkozik. És itt most nem egyszerűen arról van szó, hogy a jövőben a társasházak is élvezik majd a kormány gondoskodásának gyümölcseit, hanem arról is, hogy mindezt a lakók számára jól átható módon, és érthető nyelven kommunikálni kell. Vagyis, azt, hogy bár a világ rossz, Európa hanyatlik, a bankok gonoszok, a közműszolgáltatók a magyar emberek vérét szívják, de a kormány senkit sem hagy az út szélén, s mint az egyszeri úttörő, ahol tud, segít.

Most például azzal segít, hogy elrendeli: januártól a társasházak közös képviselőinek - külön díjazás nélkül – minden hónapban tájékoztatniuk kell a lakókat, mennyivel csökkent a gáz, a villany, vagy, teszem azt, a szemétszállítás díja. Nem maguktól csökkennek ezek a tételek, nem is a piaci hatások következtében, hanem azért, mert annyira jó kormányunk van, hogy akarva sem kívánhatnánk jobbat magunknak.

És nem elég szóban közölni a lakókkal, hogy nekik mennyire jó dolguk van, nem elég kidobolni, hogy mindenki meghallja. A szó tudjuk, elszáll, ám az írás megmarad. Ezért a közös képviselőnek írásban lesz kötelessége a lakók tájékoztatása.

Németh Szilárd ezt sem bízná a véletlenre, de még a társasházak közös képviselőinek a fantáziájára sem. Még csak az kéne, hogy mindenki a saját szavaival énekelje meg kormányunk legújabb hőstetteit. Mert mi van akkor, ha némely közös képviselők nem képesek kifejezni valódi érzelmeiket, és a sok magasztaló mondat mellé esetleg egy-egy kisebb, már-már kritikának is beillő szófordulatot is bekerül a tájékoztatásba. Németh Szilárd olajozott gépezetében nincs helyük ilyen homokszemeknek, ezért pontosan meghatározott szöveggel, szigorúan ellenőrzött, nyilván egy közbeszerzési pályázaton kiválasztott tipográfus által kitervelt betűtípussal – Arial betűt javasol Németh Szilárd és csapata – kell kiírni minden hónapban, hogy mennyi jót tett a társasházak lakóival a kormány.

Van, akinek persze nem az Arial a kedvenc betűtípusa, sokan például a Times New Roman-t használják. De mostantól minden másképpen van, nehogy már egy gyarmatosító betűtípus kifogjon rajtunk. Ha az IMF-et sikerült kipaterolnunk, akkor a Times New Roman-nal is elbánunk valahogy.

 

Most & Itt
2013.11.26 08:11

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.