Most & Itt

A Világegyetem Legjobb Miniszterelnöke

A Nézőpont Intézet legújabb felmérése szerint Orbán Viktor az elmúlt 25 év legjobb magyar miniszterelnöke. Mondjuk, sejtettük ezt már régen...

A Nézőpont Intézet legújabb felmérése szerint Orbán Viktor az elmúlt 25 év legjobb magyar miniszterelnöke. Mondjuk, sejtettük ezt már régen, de azért jól jött a megerősítés. Mindig jól jön az embernek a megerősítés, pláne, ha szakmaisággal van megtámogatva.

Ezer embert kérdeztek meg telefonon a múlt héten Mráz Ágoston Sámuelék, persze, mindegyiküket reprezentatívan, úgyhogy részrehajlás kizárva, csakis a színtiszta tudomány, meg minden, ami ezzel jár.


A Nézőpont eredményei alapján a jelenlegi miniszterelnök egyedül több voksot kapott (33 százalék), mint a négy baloldali kormányfő - Horn Gyula, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon - együtt (28 százalék). Orbán Viktor mögött Horn Gyula (MSZP) kapta a legtöbb szavazatot (13 százalék), akit Antall József (MDF) követ (11 százalék).

Ebben a mezőnyben Gyurcsány Ferenc az utolsó helyen végzett – épp hogy csak meg nem jegyezték Nézőponték, hogy a Fletó még ezt az utolsó helyet is érdemtelenül szerezte meg.

Jó, hogy ez jött ki a Nézőpontnak, minden más eredmény ugyanis gyanút ébresztett volna a magyar emberekben. Ha, teszem azt, Orbán csak a második lenne, vagy, Gyurcsány hátulról a harmadik, már égnének a telefonvonalak, csalást emlegetnének az emberek, talán még a köztévé székházát is felgyújtanák, ha tudnák, hogy merre kell mostanában keresni.

Szerencsére nem ez a helyzet, Mráz Ágoston Sámuelről és a Nézőpontról mindenki tudja, hogy nem holmi elfogult pártkatona, még kevésbé kormányzati szócső, hanem egy minden tekintetben mérvadó, a szakma csúcsát egymaga megtestesítő cég.

Majdnem annyira függetlenek és pártatlanok, mint a még náluk is függetlenebb és pártatlanabb Századvég.

Sajnos, a felmérés alapján elkészült jelentés bármennyire is életszerű, akadnak apróbb, a lényeget nem befolyásoló, ám bizonyos nézőpontból mégis csak szembeszökő hiányosságai. Hiába tudjuk ugyanis, hogy a magyar emberek az összes kormányfő közül Orbán Viktort kedvelik a legjobban, ha a részletek homályban maradnak. Sokakat érdekelne például, hogy a 20 és 50 év közötti, egy gyermeket nevelő miniszterek és államtitkárok, valamint a kormánypárti frakcióvezetők között miként alakul a népszerűségi mutató. Ha ismernénk egy ilyen bontást, bizonyára még ennél a mostaninál is árnyaltabb lenne a kép, és jobban kidomborodna a jelenlegi miniszterelnök vitathatatlan és jól megérdemelt fölénye. Azt is jó lenne tudni, hogy a 12 és 14 év közötti, négydiplomás, három, vagy annál valamivel több nyelvet beszélő egypetéjű ikerlányok körében mennyire meggyőző Orbán Viktor beágyazottsága. (A négyszobásnál nagyobb lakásban élő, saját lábukon álló külhonban kupálódó fiatalasszonyokról nem is szólva.)

Szóval, lehetne finomítani a kutatást, már csak azért is, mert megfelelő megközelítéssel még ennél a mostaninál is jobban kiderülhetne az igazság. Jelesül az, hogy Orbán Viktor nem csak az elmúlt 25 év, de az ezeréves magyar történelem legjobb miniszterelnöke. És nem csak a magyar miniszterelnökök között vezet toronymagasan, de a nemzetközi összehasonlításban is állja a versenyt bárkivel.

Sőt, vélhetőleg - bár ez még újabb telefonos megkérdezéseket igényelne - a más bolygók vezető politikusaival való összehasonlításban sem lenne szégyenkezni valója. (Igaz, ez utóbbit mérni kissé költségigényes, de Pataky Attila kapcsolatai révén talán ebben is tudna segíteni.)

Remélhető, hogy már nem kell már sokáig várnunk, és legközelebb erről is olvashatunk egy, a mostanihoz hasonló pártatlan és szakmailag megkérdőjelezhetetlen elemzést.

Most & Itt
2015.06.17 23:06

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.