Most & Itt

A Vezénylő Tábornok szupertitkos napiparancsa a hős hadaknak

Minden nénike-kommandónak, helyben!Narancsfokozatú riasztás. Veszélyben a haza, a Mercedes mocskos mancsa betette a lábát országunkba, rátenyerelt...

Minden nénike-kommandónak, helyben!
Narancsfokozatú riasztás.
Veszélyben a haza, a Mercedes mocskos mancsa betette a lábát országunkba, rátenyerelt a nemzeti érzelmünkre, aláásva ezzel a pártunkba és nem utolsó sorban a belém helyezett bizalmat.
Amint azt tudjátok barátaim, mi már hosszú ideje azt hangoztatjuk, hogy Magyarország válságban van, súlyos, és soha nem látott mély válságban. Most, hogy a Mercedes itt építi fel a gyárát Magyarországon, azt a látszat keletkezhet az emberekben, hogy mi nem mondtunk igazat: hogy nincs is válság, vagy ha van, az nem annyira súlyos és kilátástalan, mint ahogyan mi állítottuk.
Sajnos, régi tapasztalat, hogy az emberek hajlamosak annak hinni, amit látnak, ahelyett, hogy vakon hinnék azt, amit mi mondunk. Mint tudjátok, én még soha sem hazudtam - sem nektek, sem másoknak. Most sem engedhetjük meg magunknak, hogy az emberek azt higgyék, nem mondok igazat.
Legjobb koponyáink összedugták a fejüket, és már készen van egy pontos, minden apró részletre kiterjedő haditerv, amely képes arra, hogy ellensúlyozza a Mercedes gyár által generált nehézségeket.
Kérnék mindenkit, hogy ezt a tervet tartsa szigorú titokban. Nincs üldözési mániám, de szilárd meggyőződésem, hogy lehallgatnak bennünket, árnyékként követnek és rejtjeles jelentéseket írnak rólunk.
Miközben minden hívünket és barátunkat arra kérem, hogy tartsa szárazon a puskaport, két fő csapásirányt jelölnék ki, úgyis, mint követendő utat.
Az egyik, hogy a Mercedes gyár magyarországi jelenlétét minden eszközzel el kell jelenékteleníteni. Ebben kiemelt szerep jut a nénike-kommandóknak, akik az utcán a járókelőkhöz odalépve, vagy a villamoson melléjük leülve hangosan beszélgetnek arról, mekkora nagy áldozat az ország részéről, hogy idejött a Mercedes. Ki kell emelni, hogy a kormány mennyi pénzzel támogatja ezt a gyárat, milyen sokba kerül ez a magyar adófizetőknek, és hogy mennyire jól jártak a lengyelek, a románok, meg a szerbek, amiért nem kell a jövőben Mercedest gyártaniuk.
Javaslom, egy különbizottság felállítását, amely megvizsgálná és kiszivárogtatná a Mercedes gépkocsik főbb típushibáit, valamint azt, hogy a világ országaiban milyen súlyos és halálos autóbaleseteket okoztak Mercedes személyautókkal. Hamarosan találni fogunk egy statisztikai adatot, amely azt bizonyítja majd, hogy a Mercedes több mérges gázt bocsát ki, mint a Trabant, vagy a kétütemű Wartburg.
Másik csapásirányként a kormányfő lejáratását ajánlanám figyelmetekbe. Ez ugyan nem új eszköz, képzett oknyomozóink már évek óta foglalkoznak ezzel a projekttel, de most, hogy a Mercedes idejött - stílszerűen szólva -, ideje nagyobb sebességbe kapcsolni. Meg kell vizsgálni, van-e valamilyen érdekeltsége Gyurcsány cégeinek a Mercedesben? Ajánlom figyelmetekbe Veres pénzügyminiszter vállalkozásait, hátha a beszállítók között találunk olyat, aki gyerekkorában ugyanabba az óvodába járt, mint a Veres pénzügyminiszter fiai.
Ezen a téren is számítunk a nénike-kommandókra. Tudom, ezek a lelkes, önzetlenül hazafias osztagok tudják, mi a dolguk, mégis, úgy gondolom, nem árt, ha kijelöljük számukra azokat a feladatokat, amelyekre a jobb hatékonyság érdekében fókuszálniuk kell.
El kell híresztelniük, hogy a miniszterelnök felesége, Dobrev Klára régebben sokszor ült Mercedesben. Ha még fotót is találunk hozzá – bízzátok rám: fogunk találni - igazolható az összefonódás. Ha ez mégsem jönne össze, akkor kedves barátaim, azt kell elterjesztenünk, hogy Dobrev Klára látott már Mercedest. Élőben, filmen, vagy katalógusban. És innen már csak egy lépés a Magyar Nemzet vezércikke, miszerint a miniszterelnök a felesége kérésére hozatta Kecskemétre a Mercedes gyárat.
Egy közvélemény-kutató intézet, amelynek az egyik tagja történetesen az iskolatársam volt, hamarosan nyilvánosságra hozza annak a nemzetközi felmérésnek az eredményét, amelyből megtudható: a Mercedes összes gyára veszteséges a befogadó országok számára. A Mercedes-gyárban dolgozó munkások között az átlagosnál háromszor nagyobb az elváltak, a dohányosok és az alkoholbetegek aránya, minden hetedik dolgozó drogfüggő és a saját neméhez vonzódik. (Kéretik az SZDSZ-es vonalat nem hangsúlyozni, még tárgyalunk Fodor Gábor elnök úrral). Hasonló a helyzet a nemi betegségek tekintetében: míg az egykori Trabant gyárban ezer munkás közül csak mintegy 0.8 betegedett meg valamilyen krónikus elváltozásban, addig ugyanez a szám a Mercedes esetében 3.6. És még egy adat, amellyel a nénike-kommandók dolgozhatnak: azokban az országokban, ahol van Mercedes gyár, gyakoribb a földrengés, a tatárjárás és a cunami, mint máshol.
Ezek persze csak segédanyagok, katonai kifejezéssel: a vezérkar által a nénike-kommandók számára biztosított muníció. Fontos ez is, hiszen tények nélkül olyanok lennénk, mint a félkarú órás (sic!), de emellett szükséges, hogy minden egyes hívünk, szimpatizánsunk egyéni kreativitására építve sokszorozzuk meg amúgy sem jelentéktelen erőnket.
A helyzet komoly, de nem reménytelen: most ugyan úgy tűnik, hogy nem mondunk igazat, hazudunk éjjel, hazudunk nappal, hazudunk minden hullámhosszon. De nem adjuk fel, az utolsó töltényig tüzelünk. Ezért kérek minden magyar embert, minden polgárt, hazafit és nemzeti érzelmű elkötelezettet, hogy ne hagyjátok magatokat kihozni a sodrotokból! Ne engedjétek, hogy a pánik elhatalmasodjon rajtatok, még akkor sem, ha informátoraink szerint a közeli jövőben újabb gyárak, és beruházások Magyarországra települése van kilátásban. Embereink Brüsszelben és mindenhol máshol, keményen dolgoznak azon, hogy ezeknek a fejlesztéseknek keresztbe feküdjenek – a harc folyik, mint érzékelhetitek, váltakozó sikerrel.
A közeli napokban szomorú arccal, lehajtott fejjel, valódi világvége hangulatban közlekedjetek! Épp csak annyira emeljétek fel a fejeteket, amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy ne menjetek neki mindennek!
Hamarosan újabb napiparancsot kaptok. Olvassátok el, tanuljátok meg kívülről, majd nyeljétek le – az ellenség, mint tudjátok, soha nem pihen.


A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata



Most & Itt
2008.06.20 12:06

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.