Most & Itt

A vak komondor és a betört orrú magyar valóság

Lehet szörnyülködni, vagy egymás vállát lapogatva hangosan röhögni azon, ami történt. Berúgott, mint állat, aztán szépen eltörte a nője...

Lehet szörnyülködni, vagy egymás vállát lapogatva hangosan röhögni azon, ami történt. Berúgott, mint állat, aztán szépen eltörte a nője orrát. Országgyűlési képviselő amúgy, polgármester, ahogyan kell, s mindezt egy magát keresztény-konzervatívnak mondó párt, a Fidesz színeiben.


Balogh Józsefnek hívják hősünket, a nevét nem nagyon érdemes megjegyezni, valószínűleg nem sokáig lesz már szükségünk erre az ismeretre. Egy ideig szerepel még a médiában, internetes mémként kísért a virtuális világban, azután elfelejtjük őt is, mint ahogyan a szép emlékezetű Varga Istvánt is elfelejtettük. (Utóbbi úr az a kolléga, aki magát képviselőnek maszkírozva, azt mondta a parlamentben, hogy visszaszorulna a családi erőszak, ha a nők tudnák, hogy mi a dolguk: szülnének négy-öt gyereket, kevesebb lenne a pofon és az orrbavágás.)

Elfelejtjük ezt a sok sültparasztot idővel, remélhetőleg gyerekeink, unokáink már a főnökeikre sem fognak emlékezni. Történelemkönyvekből tanulják majd a neveiket, s többnyire nem az előremutató korszakok kapcsán.

Nem is Balogh József itt a téma, nem ér annyit az egész ember. Berúgott egy esküvőn, hazament, eltángálta az asszonyt, és még annyi agya sem volt, hogy letagadja. Azt mondta, hogy nem emlékszik semmire, valószínűleg a kutya miatt van minden.

Minden a zsidók, és a biciklisták miatt van, tudjuk mink már ezt régóta - mostanra a kutyák is beálltak a sorba.

Amúgy nincs annál életszerűbb, mint az, hogy egy asszony átesik egy vak komondoron, ahogyan azt Balogh József szíves közléséből megtudtuk. Ő legalábbis a komondorra gyanakszik. Meg arra, hogy valami lehetett a pálinkában, amit megivott.

Mi, többiek, akiknek az élettársa még soha sem törte össze magát egy vak komondor révén, speciel alkoholra gondolnánk: az szokott a pálinkában lenni.

És Gyurcsány keze is benne lehet a dologban, a Magyar Nemzet már nyilván rajta van az ügyön, és nem kell sok idő, hogy a Hír Tv kiderítse: Gyurcsányék egyik birtokán – merthogy nyilván több birtoka is van az ilyennek – izraeli szakemberek irányításával vak komondorokat tenyésztenek. Ezek az állatok ugyanis, s ezt már Bajnaiék kísérletezték ki, az OTP és a Mol pénzén, kiválóan alkalmasak arra, hogy fideszes polgármesterek élettársainak súlyos sérüléseket okozzanak.

Eddig a dolog vidámabb része.

Most pedig egy kicsivel vegyük komolyabbra. Merthogy Balogh József és a hozzá hasonlók nem csak azzal foglalkoznak, hogy időnként eljár a kezük. Fontos ügyekről döntenek a parlamentben. Szavaznak egészségügyről, oktatásról, jogról, gazdaságról, külkapcsolatokról, kultúráról, alaptörvényről, áfáról, költségvetésről.

Életről, halálról.

Lehangoló figurák, annyi szent. Ám még nincs veszve minden, tudjuk, a remény hal meg utoljára: ha Caligula lovából szenátor lehetett, talán még Balogh úr nyolcvan kilós vak komondorja előtt is nyitva áll minden pálya.

Most & Itt
2013.04.30 17:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.