Most & Itt

A Rogán Tóni esete a Rezesovával

Ez a történet nem Eva Rezesováról szól. És a legkevésbé sem arról, hogy szeretjük-e Eva Rezesovát. (Egyébként nem szeretjük, mert ezen a...

Ez a történet nem Eva Rezesováról szól. És a legkevésbé sem arról, hogy szeretjük-e Eva Rezesovát. (Egyébként nem szeretjük, mert ezen a nőn nincs semmi szeretni való. A vád szerint ugyanis ittas állapotban ült a gépkocsijába, és ennek következtében négy ember meghalt.)

Utóbbit még bizonyítani kell majd másodfokon, és nem biztos, hogy sikerül. Rezesovának ugyanis – és ez az, ami miatt akkor sem szeretnénk, ha nem ölt volna meg négy embert – sok pénze van. Több, mint a legtöbb magyar embernek, telik neki mindenre, amit csak megkíván: jó ügyvédre, elegáns ruhára, nagy, erős és drága terepjáróra.

A Rogán Tónit viszont szeretjük. Mert a Rogán Tóni, akár a Fidesz frakcióvezetőjeként, akár a belváros polgármesterként beszél, a mi szívünkből szól.

 


Ami a mi szívünkön, az a Rogán Tóni száján, ő mindig azt mondja, amit a magyar emberek hallani szeretnének. Ezért csökkentette a magyar emberek rezsijét a Rogán Tóni, mert nálánál jobban senki se tudja, hogy a magyar emberek ezeréves álma az olcsó rezsi.

A másik, amire a magyar emberek emberemlékezet óta vágytak, hogy a Rezesová ne házi őrizetben legyen, hanem börtönben. A magyar emberek mindig is híresek voltak az igazság iránti fogékonyságukról, és Rogán Tóninak esze ágában sincs szembehelyezkedni a magyar emberek igazságérzetével. Ha a magyar emberek azt akarják, hogy olcsó legyen a rezsi, szólnak a Rogán Tóninak, és ő elintézi. Ha a törvény van a bögyükben a magyar embereknek, amely házi őrizetbe helyezi a halálos gázolót, csinál ő nekik másik törvényt.

Igazságos ember a Rogán Tóni, de hát mi más is lehetne, amikor mindenki más igazságos körülötte. Kész csoda, hogy senkit nem hívnak a környezetében Mátyásnak – ha lenne ilyen, ő lenne a legigazságosabb mind közül.

Ezért lett az, hogy a Rogán Tóni, kiállt a Rezesová bérelt lakása elé és videóra vette mondandóját. Szólni fog mindenkinek, mondta a kamerába a Rogán Tóni, bíróságnak és parlamentnek, elő ne forduljon máskor ilyen. Mert akkor ő nagyon fel lesz háborodva, s ha ő megmérgesedik, akkor majd meglátjuk, hogy ez lesz, meg az lesz.

De leginkább az lesz, hogy össze lesz vonva valamennyi szemöldöke a Rogán Tóninak. És nemcsak neki, de a Kedves Vezetőnek is.

Mert a Kedves Vezető, mindenki tudja, még az igazságosaknál is igazságosabb. Valóságos igazságosztó a Kedves Vezető, terminátor, ha úgy tetszik. Lám a Kúriának is milyen szépen megüzente, hogy nem jó az, amikor összevissza ítélkeznek, és időnként még az a szégyen is megesik, hogy nem a bankok húzzák a rövidebbet.

A Kúria meg, ahelyett, hogy elküldte volna a Kedves Vezetőt melegebb éghajlatra – természetesen a törvényre hivatkozva, miszerint a jogalkotás és a törvénykezés politikától független és pártatlan – engedélyt kért, hogy meghunyászkodjon.

A Rogán Tóni meg még jószerivel be sem fejezte a beszédét, épp, hogy csak feltette a Fészbukra a szöveget, már mentek is Rezesováért a martalócok. Kezén bilincs csattant, mehetett vissza, ahonnan jött, a kóterbe.

A Rogán Tóni nyilatkozatának nincs köze ahhoz, hogy Rezesovát kirakták a bérelt házi őrizetéből és berakták a börtönbe. Ezt a bíróság szóvivője nyilatkozta, és a vak is látja, hogy tényleg véletlen egybeesésről van szó. A mi életünk egy ideje már amúgy is véletlenek sorozata, lessük a híreket, mondott-e valamit Matolcsy, nehogy véletlenül megint rosszabbodjék a forint.

Nem védjük Eva Rezesovát, mert nem szeretjük. Védje meg őt a Selmeczi Gabriella, szeresse őt a rosseb, vagy a Rogán Tóni!

Most & Itt
2013.12.05 09:12

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.