Most & Itt

A pofátlanság teteje

A Pénzügyminisztérium Veres Jánosnak 14 millióért vásárolt egy luxusautót, az államtitkára 8 milliós kocsit kapott. Válságban a világ...

A Pénzügyminisztérium Veres Jánosnak 14 millióért vásárolt egy luxusautót, az államtitkára 8 milliós kocsit kapott. Válságban a világ, a legmélyebben persze mi magyarok vagyunk - töpörödés, pacaság, stb. És akkor most itt az újabb szög a koporsónkba: a pénügyminiszter új autót kapott. Mondjuk tényleg lehetne egy kicsit visszafogotabban költekezni, különösen, amikor mások gázszámlára gyűjtenek, és egyre több háztartásban van a hó vége felé sokadika. Úgyhogy már indultam is szabadcsapataim élén megrohamozni a Pénzügyminisztériumot, hogy majd onnan a közeli Szabadság térre vonuljunk, felgyújtani a TV székházat. Mert a Fidesz ezúttal is kimondta a hívószót: pofátlanság ilyen válságos időkben így költekezni.

Amúgy valóban. Már össze is jött vagy ötven jó haver, csuklya a fejre, tojás a kézbe - amint illik permanens forradalmak idején. Indultunk volna egy utolsó nagy tojásdobálásra - vasárnapig még büntetlenül lehet hajigálni, merthogy azt követően már nem vélemény lesz, hanem büntetendő. Menjen a kormány a luxusautóival, amerre lát! Leginkább persze jó messze innen, mert tőlünk, rendes magyar emberektől ilyen megszorításos időkben mi sem áll távolabb, minthogy luxusautón furikázzunk. Nem, nem soha, ha ezer évig élünk, gazdasági válság idején akkor sem tesszük le becses alfelünket egy luxusjárgány vezetőülésére.

Kivéve persze, ha Szíjártó Péternek hívnak bennünket, és a Fidesz szóvivői vagyunk. Merthogy a sajtó megírta – szabad a gazda: nem a Magyar Nemzet – hogy Szíjjártó úr is egy nagyon sokmilliós Audival jár. Valószínű, hogy nem hallott még a válságról, különben pofátlanságnak tartaná, hogy ilyen nehéz időkben egy luxusautó volánjánál húzza meg magát. A Szíjjártó nem ilyen, ha tudná mi van a világban, és mi van Magyarországon, akkor soha nem tenne ilyet az emberek ellenében. Egyébként meg nem az övé az a nagyon drága autó, hanem a győri kosárcsapat bérli a számára.

Merthogy Szíjjártó úr, amellett, hogy a Fidesznél szóvivő, és ebbéli minőségében pofátlanságnak tartja a luxusozást, a győri kosarasoknak is társadalmi elnöke. Nem pénzért társadalmi elnököl Szíjjártó úr a győri kosarasoknál, hanem ingyen.

Mondhatni hivatástudatból és a sportág iránt érzett szeretetéből kifolyólag végzi ezt a felelős tevékenységet. Meg persze a luxusautóért, amiről egyébként a kosarasoknál először nem akartak tudni. Később kiderült, hogy mégis csak létezik, ám ekkor meg egy darabig úgy nézett ki, hogy ajándékba kapják egy szponzortól. Aztán kitudódott, hogy szó sincs ajándékról, jó sok magyar pénzért bérlik az autót. Hogy mennyiért, az jelenleg titok, talán, ha a Magyar Nemzet kinyomozná, akkor ezt is megtudhatnánk.

Persze, nem árt megjegyezni, hogy Szíjjártó úr luxusjárgánya a haladást szolgálja, és a nemzet felemelkedését, míg Veres pénzügyminiszternek nyilván azért vettek egy drága autót, hogy minél többen tudják nehezebben kifizetni a gázszámlát.

Aztán Vas megyéből is szomorú hírek jöttek. Az történt, hogy a Vas megyei közgyűlés fideszes elnöke is kapott egy új autót. Igaz, ez a kocsi mindössze 10 millióba került, ami testvérek között is olcsóbb, mint a pénzügyminiszter kocsija. Ha így vesszük, Kovács Ferenc – így hívják a Vas megyei közgyűlés fideszes elnökét – autóvásárlása akár visszafogotttnak is tekinthető, a beszerzésnél nyilván tekintettel voltak arra, hogy a megyei önkormányzat az elmúlt évet ötszázmilliós veszteséggel zárta. Ennek az autónak a megvétele is nagyon indokolt volt, merthogy már több mint 300 ezer kilométert futott. Éppen annyit, mint Veres pénzügyminiszter előző autója. De Kovács úr autója az emberek érdekében futott ilyen sokat, míg a pénzügyminiszteré, tudjuk, hazaárulásból kifolyólag. Úgyhogy kéretik megkülönböztetni a kormány által közpénzen vásárolt autókat a Fidesz által ugyancsak közpénzen beszerzett gépjárművektől.

Ha elfogadjuk, hogy a pénzügyminiszter új autója pofátlanság, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy Szíjjártó úr részéről ezt szóvá tenni: a pofátlanság teteje.

Most & Itt
2009.01.29 14:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.