Most & Itt

A Nagy Testvért figyelik

A Nagy Testvért figyelik, de azért gond egy szál se, mert a Nagy Testvér is figyel. Sőt, ő figyel csak igazán, ha valahol figyelés van, akkor biztosak...

A Nagy Testvért figyelik, de azért gond egy szál se, mert a Nagy Testvér is figyel. Sőt, ő figyel csak igazán, ha valahol figyelés van, akkor biztosak lehetünk abban, hogy valahol a közelben a Nagy Testvérnek is ott kell lennie. Csendben megbújva, észrevétlenül, konspirálva, vagy éppen ellenkezőleg: alig rejtve véka alá, hogy neki itt már majdnem mindent szabad.
Az Almássy Kornél fantázianévre hallgató trójai falovat is ők építették be a Magyar Demokrata Fórumba, mert rajta keresztül akartak dolgozni Dávid Ibolyára, vagy ahogyan azt a felvételeken is hallhattuk, valami terhelőt keresni rá. Terhelőt mindig lehet találni az emberre, mindenkinek van vaj a füle mögött, akinek meg mégsem, annak odacsempészni, szakmai alapvetés kérdése, kezdő lehallgatóknak is gyerekjáték, nem nagy ügy, rutinból megoldható.
Engem ezen a ponton még az sem hoz különösebben lázba, hogy a lehallgatásba keveredett UD nevű cég telefonszámáról nagyon sokszor hívták telefonon Kövér és Demeter urakat. Mely urak, mint tudjuk, jó ideje a Fidesz nevű párt alkalmazásában állnak, s több közös tulajdonságuk közül feltétlenül megemlítendő, hogy mindketten az Orbán-kormány titokminiszterei voltak.
Nem rágom le a körmömet az izgalomtól, tudom, hogy sok kollégájuk maradt a régi munkahelyen. És sehol sincs benne a Magyar Köztársaság alkotmányában, hogy az ember ne hívhatná fel a régi kollégáit. Ha meg már felhívja őket, arra sincs előírás, hogy két szakmailag hozzáértő illető csak az időjárásról, vagy a nőkről beszélgethet.
Bár a látszat és a tények ellene szóltak, mégis, már mindjárt az elején látszott, hogy Demeter és Kövér urak áldozatok, akiknek a beszélgetéseit csúnya módon lehallgatták. Igaz, nem holmi ártatlan pajzánkodás közben, az intimszférájukban érték tetten őket, ennél egy paraszthajszállal súlyosabb dolgokról volt szó: a szóban forgó urak éppen a kormányzati szerverre behatolni készülő cég vezetőjével társalogtak.
Mondjuk, ez a vonulat sem túl érdekes. Talán nyolcvan év múlva majd az lesz, amikor esetleg néhány konkrétumot is megtudhat a hálás utókor. Merthogy, gondolom, az ügyben szereplő anyagokat jó magyar szokás szerint ennyi évre titkosítják.
De azért mégsem kell teljesen a sötét homályban tapogatóznunk, szerencsére vannak itt érdekes és nagyon konkrét történetek. Főleg, amióta Ufók is szerepelnek a sztoriban. Mert Balla urat, aki Almássy úr egyik híve, valamint az MDF Somogy megyei elnöke, nyilván egy Ufó vitte magával, és tartotta fogságban egy egész éjszakán át. Hallottunk már ilyet, nem is egyszer, igaz, korábban főként civilektől, akik ráadásul nőneműek voltak. Hogy elrabolták őket az idegen lények, ismeretlen helyre hurcolták és megerőszakolták őket.
Sokan persze megmosolyogják az ilyen történeketeket, kitalációnak tartják őket, és azt mondják, hogy jó lenne nem hülyének nézni a polgárokat.
Én speciel nem értek egyet ezekkel az ironikus felhangokkal. Kifejezetten hiszek az Ufók létezésében, sőt, azt is tudom, hogy nem csupán kicsiny zöld emberkék formájában lebegnek fölöttünk, de mára már annyira tökéletesítették saját önmagukat, hogy teljesen beépültek az emberek közé. Szerintem van olyan barátom, aki Ufó, és a második emeleten az egyik néni is nagyon gyanúsan viselkedik mostanában.
Úgyhogy én nem nevetném ki Balla úr történetét, ellenkezőleg: nagyon is életszerű, hogy őt egy fegyveres, titkosszolgálati jelvényt viselő ember magával vigye, majd másnap reggel, se szó, se beszéd, szabadon engedje. A titkosszolgálatok emberei ugyanis köztudottan jelvényt viselnek, a sisakjukon meg azonosítót, hogy már messziről fel lehessen ismerni őket és senki se tévessze össze őket mondjuk Cser Ágnessel.
Kár, hogy ennél több részletet konspirációból kifolyólag nem tudhatunk meg. Pedig engem tényleg érdekelt volna, hogy mi is történt a csőszkunyhóban? És az is, hogy a magukat Gyurcsány Ferencnek maszkírozó békaemberek milyen nyelven beszéltek a magát békés ürgeöntőnek álcázó, ám valójában Tito névre hallgató láncos kutyával?


A Klubhál - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata



Most & Itt
2008.09.28 23:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.