Most & Itt

A makói gondolat

„Kövér a Nap, Kövér a Nap,  Szórja a sugarakat” Generál együttes Kövér László lakossági fórumot tartott Makón. A Fidesz választmányának...
„Kövér a Nap, Kövér a Nap, 
Szórja a sugarakat”

Generál együttes

Kövér László lakossági fórumot tartott Makón. A Fidesz választmányának elnöke a rendszerváltozás óta eltelt húsz év tanulságairól beszélt a hallgatóságnak, akik sok más okosság mellett a következő magvas gondolatokkal lettek gazdagabbak:

„A kommunisták 1990-ig nem tudták fegyverrel elérni azt, amit a piacgazdaság és a demokrácia keretei közt majdnem elértek: hogy kinyírjanak bennünket a saját hazánkban.”

És: „Ilyen gazember, senkiházi, prostituált értelmisége egyik országnak sincsen. Ők társtettesek abban, amit az MSZP bűnöző klikkje elkövet. Nincs olyan bűn, olyan gusztustalan gaztett, amit ezek ne tudnának erénnyé fényesíteni.” 

Valamint: „Az MSZP most a Jobbikot használja fel a Fidesz gyengítésére. Ha nincs elég jobboldali párt, a szocialisták csinálnak újabbat. Ilyen volt a Köztársaság Párt, ilyen volt a Centrum Párt, ilyen a Dávid Ibolya vezette MDF, és ilyen most a Jobbik, amelynek szándékait jól jellemzi, hogy a ferencvárosi kampányban szinte nem foglalkozott az MSZP-vel, a Fideszt viszont háromszor is feljelentette választási csalásért.”

Meg még: „Dominique Strauss Kahn (a Nemzetközi Valutaalap Vezetője – a szerk.) ugyanabból a bandából való, mint Gyurcsány Ferenc, nyugodtan szólíthatnák egymást elvtársnak."

Ezen kívül: „A tévészékház előtt azért kellett megveretni a rendőröket, mert éppen tüntetni kezdtek volna a saját kormányuk ellen.”

Az Önök hűséges krónikása mindezek után zavarban van. Nem tudja hova tenni ezeket a gondolatokat, képtelen mire vélni a képtelenségnek ható mondatokat, keresi a szavakat, amelyekkel érzékeltetni próbálja elképedését.

Elsőként rögtön az adódik, hogy Kövérnek azért kellett most megszólalnia, mert a Fidesz most sem akar nyerni. Már legutóbb sem akartak, 2006-ban. Ezt maga Orbán Viktor Mihály mondta a Filmművészeti Egyetemen. Igaz, szavait nem a nagy nyilvánosságnak szánta, csak hát sajnos kiszivárgott a beszélgetés néhány részlete. Például az, hogy ha 2010-ben nyernek, leállítják a beruházásokat és a nyugdíjasok rovására is megint mindenféle csúnya dolgokat művelnek. (Ha mást nem, ezt el lehet hinni a legnagyobb ellenzéki pártnak: 1998-ban is ugyanezt tették – leállították a 4-es metró és a Nemzeti Színház építését, a nyugdíjasoktól pedig elvették a maradék 19 ezer forintjukat).

Most tehát megint nem akarnak nyerni. Nem lesz könnyű betartani ezt az ígéretüket, merthogy ez idő tájt jelentős mértékben nyerésre állnak. Talán ezért tolták előre megint a már oly sokszor bevált Kövér Lászlót - ugyan faragna már le a tetemes előnyből valamicskét! Mert egy ilyen reménytelen helyzetben lévő országot, amely egyre csak töpörödik, s már csupán egy paca a térképen, átvenni kész ráfizetés. 

Ez lenne hát az első vonulat. Őrület, de nincs benne rendszer.

De ha ennél is továbbmegyünk, még ennél is szörnyűbb következtetésre juthatunk. Például arra, hogy Kövér rémeket lát. Rémeket és ellenségeket. Itt van például a Jobbik, amely valójában Gyurcsány és a szocialisták ördögi találmánya volt: Vona Gábort és csapatát az ő kalapjukból húzta elő nagy titokban egy minden gazemberségre kész, bomlott agyú bűvész. Ők hívták életre a Magyar Gárdát, ők pénzelik Morvai Krisztinát, tán még Széles Gábor Magyar Hírlapjának veszteségeit is állami pénzekből fedezik.

Ez is őrület, és ebben sincs rendszer. 

Abban is igaza lehet Kövérnek, hogy Gyurcsányék ördögi terve volt a tévészékháznál a rendőrök megverése. Egyszer majd kiderül az igazság: az, hogy Veres pénzügyminiszter nejlon zacskóban vitte a pénzt a csürhének maszkírozott, vandálruhába öltözött statisztáknak. Számolatlanul és számla nélkül kapták a pénzt a vandált játszó segédszínészek, tisztára úgy, mint a képviselők - azoknak sem kell elszámolniuk a költségeikkel.

És a világgazdaság válságát is a szocialisták agyalták ki. Ők döntötték romba az egész világot, s mindezt azért, hogy iderántgathassák Dominique Strauss Kahn urat, aki szépen megdícsérte a magyar kormányt, amiért az a körülményekhez képest jól kezelte a válságot.

Már persze, ahogyan egy halálos betegséget jól lehet kezelni.

Felvetődhet még az is, hogy Kövért most azért kellett újból kiállítani a világot jelentő deszkákra, mert a Fidesz féltékeny a Jobbik sikereire. Meg kellett mutatni, hogy a Fideszben is vannak rendes, tökös magyar legények, hogy ők is tudnak markánsakat mondani. A cigányozás és a zsidózás nem nagyon állna jól neki, az ő szájukból nem lenne igazán hiteles, marad hát a komcsizás - attól még, ahogyan Pesten mondják, senkinek sem lett gyereke.

A szocialisták minden elvetemültségre képesek. Még az sem kizárt, hogy magát Kövér Lászlót is Gyurcsányék rózsadombi boszorkánykonyhájában kotyvasztották. 

Így görbüjjek (sic!) meg, ha nem így van: a múltkor láttam egy moziban Kövér Lászlót. Nem esküdnék meg rá, hogy ő volt, de az biztos, hogy előttem ült, és egy szocialista párttagkönyv kandikált ki a zakója zsebéből.

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata


Most & Itt
2009.01.15 22:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.