Most & Itt

A Magyar Köztársaság királya

- Elnök úr… ugye, szabad így szólítanom. - Engem nem zavar, ha magának megfelel, elfogadom. - Köszönöm. Tehát, Elnök úr, Önök...
- Elnök úr… ugye, szabad így szólítanom.

- Engem nem zavar, ha magának megfelel, elfogadom.

- Köszönöm. Tehát, Elnök úr, Önök már huzamosabb ideje egymillió új munkahelyet ígérnek.

- Amennyiben a választók felhatalmaznak bennünket, akkor természetesen.

- És persze azonnali és jelentős adócsökkentést.

- Igen. A barátaim már most is kevesebb adót fizetnek.

- De most nem az Ön barátairól van szó, hanem a zemberekről. Mekkora lesz az adócsökkentés mértéke?

- Már sokszor elmondtuk: jelentős. Ennél többet csak akkor lehet mondani, ha már látjuk, hogy mit mondhatunk.

- Világos beszéd. Akkor beszéljünk komolyabb dolgokról. Ön azt mondta, hogy tiszteletben tartja az alkotmányt, de nem tiszteli. Ez mit jelent?

- Azt jelenti, hogy új alkotmányra van szükség. Olyan lengyel típusúra gondolok. Tudja, amelyikben isten is benne van az elején.

 


 

- Azt beszélik, hogy a szabadeséssel kapcsolatban is vannak terveik.

- Igen, és örülök, hogy szóba hozta. Az embereket nagyon zavarja, hogy a levegőbe feldobott tárgyak csak úgy, minden különösebb előzetes egyeztetés nélkül leesnek a földre. Járjuk az országot, beszélgetünk a zemberekkel, ők mondják, hogy ez így tarthatatlan.

- Terveznek valamit ezzel kapcsolatban?

- Ha megkapjuk a zemberektől a felhatalmazást, akkor mindenképpen. Lehetetlen egy olyan országban élni, ahol a szabadesés dönti el, hogy valami mikor van fenn a levegőben, és mikor nincs ott. De más változásokat is tervezünk.

- Ez biztosan érdekelné a zembereket. Milyen változásokra gondol, Elnök úr?

- Itt van például az időjárás. Mindenki panaszkodik rá, de senki nem tesz ellene semmit. Egyszer meleg van, máskor meg majd megfagy az ember. Amikor idejöttem a stúdióba, esett az eső. Ön szerint ez normális dolog?

- Erről is a mostani kormány tehet?

- Hát, ki más? Nehogy már ezt is a szegény Molnár Oszkárra fogják! Vagy a Szíjjártóra. Mi már majdnem nyolc éve ellenzékben vagyunk, egyetlen javaslatunkat nem fogadták el. Ha rajtunk állna, mér rég kellemesebb lenne az idő. Tudja Ön, hogy a szomszédos országokban sokkal jobb az idő, mint nálunk?

- Nem, ezt tényleg nem tudtam, Elnök úr. Igaz a hír, miszerint azt tervezik, hogy az Ön kedvenc hetilapja, a Demokrata által meghirdetett könyvkommandók népi mozgalommá alakulnak?

- Nem értünk egyet az alkalmi könyvkommandók felállításával. Nincs szükség semmiféle kontár munkára. Derék és rokonszenves az elgondolás, de szerintem naivak, akik kitalálták. Hivatásos, a szakmában jártas szakemberekre kell bízni az ilyen feladatot.

- Vannak ilyen embereik?

- Nekünk mindenre megvannak az embereink. Már beszéltem az új alkotmányról. Ebben szerepelne, hogy a magántulajdon szent és sérthetetlen, ami persze nem azt jelenti, hogy az államnak szükség esetén ne lenne joga behatolni az egyén intimszférájába.

- Ezt hogyan értsük, Elnök úr?

- Ha a választók belénk helyezik a bizalmukat, biztosan ígérem, hogy a hálószoba terrénuma továbbra is magánterület lesz. De amennyiben hírét vesszük - és biztos lehet benne, hogy mi mindennek a hírét vesszük - hogy egyes honfitársaink könyvtáraiban túlteng a magyarellenes irodalom, azonnal és határozottan lépni fogunk.

- Mit tekintenek majd magyarellenes irodalomnak, Elnök úr?

-Konkrétumokat csak akkor mondhatok, ha majd látjuk a számokat. Hogy milyen csontvázak esnek ki a szekrényekből.

- Ezek szerint tényleg nagy változásoknak nézünk elébe.

- Hát még, ha tudná, hogy ez csak a kezdet. A vércsoportokról például még nem is szóltam.

- Megváltoztatják a vércsoportokat?

- Miért, maga elégedett azzal, ami most van? Maga szerint nem pazarlás, hogy egy ilyen kis országban, amelyet a mostani kormányzat és annak dicstelen elődei tönkretettek, ennyiféle vércsoport van?

- Mindig ennyi volt, Elnök úr. A maguk kormányzása idején is.

- Meg kellett alkudnunk Torgyánékkal. De most más lesz a helyzet. Ha megkapjuk a választók bizalmát, akkor törvény lesz rá, hogy mindenkinek ugyanaz legyen a vércsoportja.

- Beleszólnak a biológia törvényeibe, Elnök úr? Megzavarnák a természet rendjét?

- Szó sincs ilyenről, a természet szent dolog. Mi magunk leszünk a természet rendje. Feltéve persze, ha a zemberek is így akarják.

- Akkor már csak egyetlen kérdést, Elnök úr. Ha úgy gondolja, hogy túlságosan személyes ügy, nem kell válaszolnia.

- Nincsenek titkaim a zemberek előtt.

- Rendben. Azt mondják, hogy Ön szokott a vízen járni. Igaz ez, vagy csak amolyan szóbeszéd?

- Néha valóban kedvem szottyan ilyesmire. A családom és a közvetlen munkatársaim kifejezetten bíztatnak. De egyelőre elégedjen meg annyival, hogy edzésben vagyok. Ennél konkrétabbat majd csak akkor mondhatok, ha a zemberek bizalmat szavaznak nekünk.

 

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata

 

Most & Itt
2009.11.11 15:11

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.