Most & Itt

A magyar cunami

Épp a Kettős Mérce névre hallgató közszolgálati televízió műsorát néztem, amikor megmozdult alattam a föld. Már megint a filozófusok, futott...

Épp a Kettős Mérce névre hallgató közszolgálati televízió műsorát néztem, amikor megmozdult alattam a föld. Már megint a filozófusok, futott át agyamon a gondolat. Cseh Tamás dala jutott az eszembe, állítsuk fejéről a talpára Hegelt, passzolj még egy cigarettát.

Az a nyavalyás Hegel a hibás, miért nem tud normálisan állni, mint a többi?

Aztán elhessegettem a gondolatot - távozz tőlem sántán, vagy ahogyan a dakotáknál mondják: kétszer nem léphetsz ugyanabba a kétharmadba. Már utáltam is Habermast, Schopenhauertől kivert a veríték, Kanttól pedig a hideg futkosott a hátamon.

Mielőtt még kezdtem volna rosszul érezni magam, megjelent a jól ismert, megnyugtató arc a képernyőn. Szijjártó Péter volt, ezúttal is őt küldték a csatatér legnehezebb terepére, mindig ő van kéznél, ha baj van.

- A szocialisták aknamunkájának a következménye ez a mostani földrengés, mondta Szijjártó. - De megnyugtatom a magyar embereket, nem ülünk fel az aljas provokációnak, a nemzeti együttműködés kormánya teszi a dolgát, és garantáljuk, hogy senki sem fog rosszabbul járni.

Ha Szijjártó valamit garantál, akkor az ember jól teszi, ha megnézi, hogy megvan-e még a pénztárcája.

- A magyar földrengés minden tekintetben megfelel az európai normáknak – folytatta a miniszterelnök szóvivője. - Más országokban is vannak földmozgások, az ottani ellenzék mégsem megy Brüsszelbe mószerolni, és nem beszél senki putyinalizálódásról. Ha netán mégis bebizonyosodna, hogy a technikai jellegű felvetéseknek van valóságalapjuk, akkor persze hajlandók vagyunk változtatni.

Valamiért Lázár János 30 milliós autója ugrott be nekem, de még mielőtt aggályosnak tarthattam volna, megnyugodtam: nem kivagyiságból, még kevésbé pazarlásnak is nevezhető herdálásból kifolyólag bérelnek neki havi 600 ezer forintért ilyen drága gépkocsit, hanem azért, mert ahogyan ő maga is mondta, ez sokkal biztonságosabb.

Sajnos, a pártoktól független MTI valamiért vonakodott kiadni a hírt, és a Kettős Mérce elnevezésű közszolgálati csatorna sem mondott semmit arról, miszerint nem csupán Heller és bandája, amúgy nemzetközi hírű és nagy tiszteletben álló tudós koponyák, nyertek el pályázati pénzeket, de Fidesz-közelinek számító, magukat jobboldalinak gondoló filozófusok is. Ráadásul, ezt a programot, még az előző Fidesz kormány indította el, akkoriban egy Pálinkás József nevű honfitársunk állt a kultusztárca élén, ő hagyta jóvá – ha netán mindez elkerülte volna a törvényességre oly kényes Budai Gyuszómuszó feljelentésügyi miniszteri biztos becses figyelmét.

Közben Szijjártó szóvivő tovább bűvölte a képernyőről a lakosságot, szemeivel szigorúan a helyes irányba nézett. Nem engedjük, hogy sértegessék a hazánkat, mondta, a kormány megvédi a magyar emberek nyugdíját, méltóságát, és becsületét.

Ne tessék minket megvédeni! - szakadt fel a sóhaj egyszerre a televízió készülékek előtt ülő emberekből! Nagy, közös felszakadás volt ez, millió torokból ömlött ki a szó egyazon pillanatban. Másnap utórezgésekről számoltak be a lapok, de pánik szerencsére nem tört ki, mert a folyamatosan képernyő-közelben tartózkodó Szijjártó közölte: a kormány a helyén van, és senki sem fog rosszul járni.

Lázár János biztosan nem.

Most & Itt
2011.01.30 13:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.