Most & Itt

A cigányozó jobbikos és a zsidózó roma esete a kóser szilvával

Ha isten is úgy akarja, hamarosan különös társaság ül körül egy kóser szilvapálinkával megpakolt asztalt: a cigányok kiirtására buzdító...

Ha isten is úgy akarja, hamarosan különös társaság ül körül egy kóser szilvapálinkával megpakolt asztalt: a cigányok kiirtására buzdító jobbikos képviselő, a zsidókat nem kedvelő jobbikos roma, valamint egy rabbi, aki a kóser szilvát szervírozza hőseinknek.


A történet ott kezdődött, hogy Mezőtúron a Jobbik jelöltje nyerte meg az időközi önkormányzati választást. Bizonyos Kötél János (nomen est omen) aki korábban a Facebookon több alkalommal is arról értekezett, hogy ki kellene irtani a cigányokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke nagyon csodálkozott, amikor ezt megtudta. Először fel sem fogta, hogy az ő pártjában miként fordulhatott elő ilyen. Hiszen ő számtalanszor megmondta, hogy neki nincs baja a cigányokkal, mert neki csak a bűnnel van baja.

Hogy mi a bűn, azt ő mondja meg.

Miután Vona pártelnök befejezte a csodálkozást – minden csodálkozás három napig tart - úgy határozott, hogy jobb útra téríti megtévedt párttársát. De nem ám úgy, ahogyan mások tették volna: hogy páros lábbal kirúgja a pártból, vagy nyilvános bocsánatkérésre utasítja. Vona pártelnök unortodox megoldást választott: arra kötelezte (így, stílszerűen) Kötél Jánost, hogy három napra költözzön be párttársához, a Jobbik hajdúszoboszlói elnökéhez, Jónás Kálmánhoz.

Aki, történetesen roma származású, a cigányozás falsul hangzana a szájából, ezért, jobb híján, zsidózni szokott.

Nyilván ezt sem tudta korábban Vona Gábor, különben biztosan nem tűrte volna meg a pártjában, hát még a hajdúszoboszlói Jobbik szervezet élén. Vona Gábor pártjában ugyanis kizárólag makulátlan jellemű alakok ülhetnek, csupa tisztakezű Grál lovag, akinek kezéhez vér, vállalhatatlan ideológia, de még közpénz sem tapad. Ha tudott volna a hajdúszoboszlói Jobbikos elnök antiszemita hajlamairól, bizonyára már korábban odaköltözteti Jónás urat néhány napra egy zsidó származású jobbikoshoz.

De hogy kerül a kóser szilvapálinka az asztalra? Hát Köves Slomó rabbi szíves elővezetésében.

Köves Slomó, akinek legjobb tudomásunk szerint nincs baja a cigányokkal, és a zsidók közül is csak azokkal van nézeteltérése, akik nem az ő gyülekezetében mutatkoznak, nevelő célzatú pálinkázásra hívta a mérkőző feleket. Az ifjú rabbi ugyanis úgy gondolja, hogyha Kötél úr és Jónás úr az ő társaságában elfogyasztanak néhány pohárka kóser szilvapálinkát, és közben még beszélgetnek is az egymás iránti megértésről és elfogadásról, akkor az ivászat végeztével megváltoztatják a nézeteiket.

A teljességhez hozzátartozik, hogy Köves Slomó nem csak az említett két urat látná vendégül a kóser szilvával súlyosbított tisztázó beszélgetésre, de Vona pártelnököt, valamint az egész Jobbik frakciót is itatná valamelyest.

Legyünk optimisták. Mert az tényleg nem kizárt, hogy az alkoholos italok elfogyasztása után Kötél úr letesz a cigányok kiirtásáról, Jónás úr pedig felhagy az antiszemitizmussal. Viszont, legalább ennyi az esélye annak is, hogy Kötél és Jónás urak rászoknak a kóser szilvapálinkára - Vona pártelnökkel, valamint a Jobbik parlamenti frakciójával súlyosbítva.

Ennek is meg lenne persze a maga haszna. Az például, hogy a Jobbikot ezentúl nem a parlamenti képviselőinek cigányozó és zsidózó képviselőiről lehetne felismerni, hanem arról, hogy kissé dülöngélve, időnként összefüggéstelenül beszélve közlekednek a parlamentben.

Ami azt illeti, ez lenne még velük a kisebbik baj.

Most & Itt
2015.02.13 18:02

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.