Zsíros végkielégítéssel távozhatott a szlovák elnök magyarokat szidalmazó embere

Ivan Gasparovic egyik felháborító ügyeskedését leplezte le a Novy Cas. A pozsonyi lap újságírói kiderítették, hogy a hivatalos bejelentéssel ellentétben a magyarellenes botrányba keveredett Dárius Rusnák nem önként, hanem közös megegyezéssel távozott a posztjáról, s így az államfő legalább 5 500 eurós végkielégítéssel kedveskedhetett neki. Marek Trubac volt elnöki szóvivő a botrányos eset után azt közölte, hogy a főosztályvezető levonta a kellő következtetést minősíthetetlen viselkedéséből, és beadta a felmondását.

Amint arról beszámoltunk, az elmúlt napban leköszönt szlovák államfő közönségszolgálati főosztályának jogi végzettségű vezetője, volt válogatott jégkorongozó, májusban az elnöki palotához közeli kávézóban két nőbe kötött bele. Ők az anyanyelvükön beszélgettek, mire a barátjával iszogató Rusnák megkérdezte tőlük,hogy milyen nyelven beszélgetnek. Azt a választ kapta, hogy magyarul, mert mindketten magyarok. Mire a főosztályvezető magából kikelve – a rendőrségi jegyzőkönyv szerint – azt ordította, hogy „K... p...-k, Pozsonyban beszéljetek szlovákul, mert a magyar idegesít." További trágár szavakkal sértegette őket, majd pedig dulakodni kezdett azzal a két fiatalemberrel, akik felszólították őt, hogy ne sértegesse a hölgyeket. A verekedésbe torkolló incidensnek a kihívott rendőrök vetettek véget. Úgy tudjuk, hogy garázdaság alapos gyanúja miatt vizsgálódnak, de az ügyet még mindig nem zárták le, holott hetekkel ezelőtt már minden érdekeltet és tanút kihallgattak.

Gasparovic utóda, Andrej Kiska a hivatalba lépése után személyesen kért bocsánatot a történtekért a két hölgytől, akiket a fiatalemberekkel együtt az egyik pozsonyi, belvárosi cukrászdában vendégül is látott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.