Zsidó telepesek akarták felgyújtani a mecsetet

A beszámolók szerint a támadók betörték egy Rámalláhtól északra fekvő palesztin falu, Kucra mecsetének egyik ablakát, tüzet okoztak az épület földszintjén, majd Mohamed prófétát gyalázó feliratokkal és egy Dávid-csillaggal összefirkálták a falát.

Zsidó telepesek megpróbáltak fölgyújtani egy mecsetet hétfőn Ciszjordánia északi részén - közölték palesztin lakosok és biztonsági források. A beszámolók szerint a támadók betörték egy Rámalláhtól északra fekvő palesztin falu, Kucra mecsetének egyik ablakát, tüzet okoztak az épület földszintjén, majd Mohamed prófétát gyalázó feliratokkal és egy Dávid-csillaggal összefirkálták a falát.

A rongálás azzal függ össze, hogy az izraeli rendfenntartó erők hajnalban Rámalláhtól nem messze ledózeroltak három lakóépületet egy engedély nélkül létesült zsidó telepen.

Szélsőséges nacionalista, ultraortodox zsidó telepesek rendszeresen keresnek palesztin célpontokat, hogy megtorolják az izraeli hatóságoknak a vadtelepek elleni fellépését. Legutóbb júniusban történt ilyen eset: zsidó telepesek akkor fölgyújtottak egy mecsetet, miután az izraeli rendőrség fölszámolt egy illegálisan épült telepet Ciszjordánia északi részén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.