Zsidó "belháború" Ciszjordániáért

Szélsőséges zsidó telepesektől halálos fenyegetést tartalmazó levelet kapott az izraeli hadsereg ciszjordániai parancsnoka - jelentette csütörtökön az izraeli katonai rádió.

Az írás szerzői "zsidókat gyűlölő antiszemitának, a sátán fiának, a nácizmus cinkosának" nevezték Gadi Samni vezérőrnagyot, akit egyebek között néhány kisebb zsidó vadtelep leromboltatásáért tartanak felelősnek. "Elkapunk téged" - fűzték hozzá a levélírók, akik érzékeltették azt is, hogy a tábornok gyermekei sincsenek biztonságban.
Az ügyészi szervek vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy kik a levél szerzői.

Szerdán izraeli rendőrök Ciszjordánia megszállt területén két vadtelep kilenc viskóját rombolták le. A kormány hozzájárulása nélkül épített két telepet a biztonsági erők már többször lerombolták az elmúlt hónapokban , de a telepesek minden esetben azonnal újraépítették azokat.

A szélsőséges telepesek számára az 1967-es hatnapos háborúban meghódított Ciszjordánia, amely Júdea-Szamariának is neveznek, őket megillető zsidó terület. Kedden mintegy kétszázan tüntettek a nyugat-jeruzsálemi amerikai konzulátus épületénél tiltakozva az ellen, hogy Barack Obama amerikai elnök egyre erőteljesebben szorgalmazza a telepek létesítésének a leállítását.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.