Zeman Trumpra szavazna

Milos Zeman cseh államfő az amerikai elnökválasztáson Donald Trump republikánus jelöltre szavazna, akit jobb politikusnak tart Hillary Clinton demokrata jelöltnél.

"Nem kívánok beavatkozni az amerikai belügyekbe, de elmondom, hogy ha amerikai állampolgár lennék, akkor igen, Donald Trumpra szavaznék" - jelentette ki a politikus kedden Prágában az iDnes hírportálnak.

Hillary Clinton, Trump demokrata ellenfele a cseh államfő szerint csak folytatná Barack Obama amerikai elnök politikáját, amelyet ő nem tart jónak. Milos Zeman úgy véli, hogy az Egyesült Államok Donald Trump vezetése alatt más ország lenne, mint amilyen most, Barack Obama elnöksége idején.

"Barack Obama iránti minden tiszteletem ellenére el kell mondanom, hogy a neve egy egész sor sikertelenséggel van összekötve, szétverte például a Közel-Keletet" - indokolta álláspontját Milos Zeman. Kijelentette: Barack Obama után sok "vérző seb" marad. A cseh elnöknek meggyőződése, hogy Hillary Clinton megválasztása esetén nem tenne mást, csak Obama politikáját folytatná.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.