Zeman a menekültek miatt bírálja Merkelt

A cseh elnök bírálta Angela Merkel német kancellárt, aki a legutóbbi német merényleteket követően is úgy nyilatkozott, hogy hazája képes úrrá lenni a menekültválságon.

- Én Horst Seehoferhez hasonlóan határozottan elhatárolódom ettől a kijelentéstől, és a bajor miniszterelnökkel együtt állítom, hogy az általa hangoztatott Willkommenskultur értelmetlen, mert még Németország sem képes ekkora számú migránst befogadni és integrálni, különösen akkor, ha dzsihadisták is vannak közöttük. Meggyőződésem, hogy Angela Merkel a kétségtelen tényeket figyelembe véve, megváltoztathatná eddigi véleményét - nyilatkozta Milos Zeman vasárnap a Blesk tévécsatornának.

A továbbiakban úgy vélekedett, hogy a norvég Anders Breivikhez hasonlóan földrészünkön felbukkanhatnak további újnáci merénylők, de még inkább terrorista fanatikusok, akik az Iszlám Állam parancsára gyilkolnak, s akik olyan vallás szellemében ölnek, amely azt hirdeti: azonnal üdvözülsz, ha hitetlen embereknek az életét oltod ki, különösen akkor, ha az illető más vallású pap, mint a legutóbbi francia áldozat.

Zeman nem volt hajlandó elárulni, mekkora jelenleg a terrorveszély Csehországban. - Az információk titkosak, tehát ezekről nem beszélhetek. Ha ilyesmi netán nálunk bekövetkezne, akkor azt minden bizonnyal külföldről beszivárgott személyek hajtanák végre - közölte. Rámutatott arra is, hogy a balkáni útvonalat sikerült ellenőrzés alá vonni, ezért jelentős migránshullám Olaszország felől várható, s még inkább Törökországból ha Ankara felmondaná az unióval kötött szerződést, mert mégsem kapnak vízummentességet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.