Zavargások törtek ki egy palesztin halála miatt Jeruzsálemben

Zavargások törtek ki Jeruzsálemben egy felakasztva talált palesztin autóbuszsofőr miatt hétfőn. A palesztinok elutasítják a rendőrség öngyilkosságot feltételező álláspontját - írja a Híradó.

Juszuf Haszán Al-Ramúni kelet-jeruzsálemi autóbuszvezetőt felakasztva találták meg hétfő reggel az EGGED busztársaság parkolójában. A rendőrség szerint öngyilkos lett, de a család úgy véli, izraeli telepesek végezhettek vele rasszista indítékból, bosszúból.

Az At-Tor arab lakónegyedben élő, harminckét éves, kétgyerekes férfi halálát kivizsgálják az izraeli hatóságok. A rendőri jelentések szerint a holttesten nem találtak erőszakra utaló jeleket. A halottat boncolásra az igazságügyi szakértői intézetbe vitték.

Egy másik palesztin sofőr szemtanú idegenkezűség jeleit vélte látni a halotton, és szerinte olyan helyen volt felakasztva, a busz hátsó lépcsőjénél, ahol önkezével nem vethetett véget életének.

A holttestet a sofőr felettese a jármű belsejében találta meg. Halála hírére tüntetések kezdődtek a város arabok lakta At-Tor, Rasz Al-Amúd és Abu-Disz negyedeiben, a tiltakozók több helyen kövekkel dobálják az elhaladó járműveket. A palesztin szervezetek általános sztrájkra szólítottak fel.

Az incidens azután történt, hogy vasárnap este egy palesztin támadó csavarhúzóval megsebesített Jeruzsálem óvárosa mellett egy ultraortodox izraelit, majd elmenekült.

Az utóbbi hetekben Kelet-Jeruzsálemben és Ciszjordániában pattanásig feszült a helyzet, elharapództak az erőszakos palesztin-izraeli villongások. A palesztinok azzal vádolják Izraelt, hogy meg akarja változtatni a város kényes status quóját lehetővé téve a zsidók imádkozását a Mecsetek terén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.