Westerwelle méltatta a pápa melegekkel kapcsolatos szavait

A homoszexualitását nyíltan vállaló Guido Westerwelle a katolikus egyházfő melegekkel kapcsolatos szavait figyelmet érdemlőnek nevezte.

Méltatta Ferenc pápa melegekkel kapcsolatos kijelentését a német külügyminiszter. A homoszexualitását nyíltan vállaló Guido Westerwelle egy szerdai lapinterjúban a katolikus egyházfő szavait figyelmet érdemlőnek nevezte, és közvetve annak a reménynek adott hangot, hogy megindul egy vita a kérdésről.

A pápa a Rio de Janeiróban tartott katolikus ifjúsági világtalálkozóról útban Rómába a repülőgép fedélzetén egy, a melegekre vonatkozó újságírói kérdésre azt válaszolta: „ha valaki meleg, az Urat keresi és jó szándékú, ki vagyok én, hogy ítélkezzek?”. Ferenc pápa - mint a hírügynökségek idézték - arra is felhívta a figyelmet: „a katolikus egyház tanítása egyértelműen azt mondja ki, hogy ezeket az embereket nem szabad kirekesztenünk. Sokkal inkább integrálni kell őket a társadalomba.”

Több tekintélyes európai újság úgy ítélte meg, hogy ezzel a kijelentésével Ferenc pápa a katolikus egyház történetében az eddigi legnagyobb lépést tette meg a homoszexuálisok felé.

A német külügyminiszter hivatalosan bejegyzett élettársi viszonyban él partnerével, Michael Mronz vállalkozóval. Westerwelle nem az első volt azon magas rangú német politikusok sorában, akik nem titkolták homoszexualitásukat. A jelenlegi külügyminisztert megelőzően hasonlóan járt el Ole von Beust, Hamburg volt konzervatív polgármestere, elsőként pedig a szociáldemokrata Klaus Wowereit, aki több mint 10 éve Berlin kormányzó polgármestere.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.