Füst lepte el a washingtoni metrót, egy ember meghalt

Elektromos kisülés miatt hatalmas füst lepte el a washingtoni metrót. Egy ember meghalt, több mint nyolcvan személyt pedig kórházba szállítottak.

A füst az egyik legforgalmasabb állomásnál,az öt metróvonal találkozásánál lévő a L'Enfalt Plazánál töltötte meg az alagutat. A kocsikban és peronokon lévő emberek százait kellett kimenteni a hétfő délutáni csúcsforgalomban. Az egyik legszerencsétlenebbül járó metrókocsiban egy nő életét vesztette, valószínűleg szívroham okozta halálát.

Metrórendőr eligazít egy utast.
John Boal / MTI/EPA

A metróban az egyik szerelvény hirtelen megállt, majd a füst elkezdett beáramolni a kocsiba.

Hétfő esti sajtótájékoztatón elmondták, elektromos kisülés okozta a füstöt. A nyomozók szerint 1,5-3 centiméteres víz állt a sínek mellett, ami az áram alatt álló sínekkel érintkezésbe lépve okozta a hatalmas füstöt. Tűz nem keletkezett. A sínekben lévő áramot kikapcsolták, a Washington Postnak nyilatkozó utasok szerint a tűzoltóknak nagyjából egy órába tellett, míg ki tudták őket vinni a kocsikból. Voltak, akik elvesztették eszméletüket.

"Az emberek imádkozni kezdtek", "nem láttuk egymást a füsttől", "úgy éreztük, mindjárt meghalunk" – szólnak az utasbeszámolók.

A közlekedésbiztonságért felelős szerv vizsgálatot indított az ügyben, arra azonban nem találtak magyarázatot, miért állt meg hirtelen a metró - írja a Fox News.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.