Washington lázong a hóeltakarítás lassúsága miatt

Az Egyesült Államok keleti partvidékén levonult a Jonas névre keresztelt hóvihar, de kedden változatlanul jeges utak, sok helyütt megrongálódott vasúti sínek, nem működő tömegközlekedés és a lassú takarítás borzolta a kedélyeket.
Elsősorban a szövetségi főváros, Washington vezetését és Chris Christie-t, New Jersey állam kormányzóját – aki a republikánusok egyik elnökjelölt-aspiránsa – érte sok kritika. Miközben ugyanis New Yorkban már többé-kevésbé helyreállt a rend, Washingtonban még mindig nem működött a tömegközlekedés, nem sikerült még megtisztítani a legfontosabb utak mindegyikét, a fővárosban és környékén változatlanul zárva tartottak az állami intézmények, az iskolák és az üzletek jó része is.

A The Washington Postban és a regionális televíziós tudósításokban olvasható és látható panaszok szerint a lakosok elégedetlenek, a városvezetést okolják a lassúságért és a viszonylagos felkészületlenségért. Washingtonban a metró is csupán hétfő késő délután óta és nagyon kevés vonalon közlekedik. A fővárosban és a Maryland állambeli Baltimore-ban egyébként a repülőterek már működnek, bár legalább ezerötszáz járat késik.

New Jersey államban szintén lassan haladtak a helyreállítási munkálatok. A partvidéki településeken még nem kezdődött el az áradások sújtotta területek kármentesítése, és Chris Christie kormányzó hétfői közleményében mindössze csak azt jelentette be, hogy folyik a károk felmérése, és még eldöntésre vár, hogy vajon a helyreállításhoz szükség lesz-e szövetségi pénzügyi segítségre, vagy sem. Ehhez pedig – olvasható a választási kampányáról egyetlen napra az államba visszatért kormányzó közleményében – még pár napra szükség lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.