Vlagyimir Putyin lemondását követelték Moszkvában

Több száz ellenzéki tüntetett szombaton Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök válságkezelő programja ellen, és a kormány lemondását követelték. Ez volt a tavaly decemberben az ellenzék összefogására létrehozott Szolidaritás mozgalom első tüntetése.

Garri Kaszparov volt sakkvilágbajnok, valamint Mihail Kaszjanov exminiszterelnök egy teherautó platójáról  szóltak a tüntetőkhöz: "Nem látok kiutat a válságból Oroszország számára politikai reformok megvalósítása nélkül" - hangsúlyozta Kaszjanov. Úgy vélte, csak Putyin lemondása segíthet abban, hogy Oroszország kikecmeregjen a válságból.

Kaszparov ugyancsak Putyin azonnali lemondását követelte. "Minden nyilvános tiltakozás repedés a hatalom monolit tömbjén"  - hangoztatta.

A rendőrség a Kremlhez hű ellentüntetők közül hetet őrizetbe vett, mivel megpróbálták megzavarni a hatóságok által engedélyezett megmozdulást.

Ugyancsak szombaton a Moszkvától mintegy 400 kilométerre keletre lévő Nyizsnyij Novgorod városában az orosz kommunista párt rendezett tüntetést a kormány válságkezelő intézkedései ellen. A megmozduláson mintegy hétszázan vettek részt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.