Vizsgálják a repülőgép-szerencsétlenség okát

Pakisztánban megkezdődött a pénteken lezuhant repülőgép roncsainak az átvizsgálása. Mind a 127 utas meghalt, a légitársaság szerint az időjárás volt a baleset oka.

Az áldozatok között 11 gyerek is van, a hozzátartozók már elkezdték azonosítani a holttesteket. A gépért felelős légitársaság, a Bhoja Air biztosította, hogy minden családból legalább egy embert eljuttat a fővárosba.

Megkezdték a repülőgéproncsok átvizsgálását Pakisztánban
Paramilitary soldiers and members of the media gather near the wreckage of a Boeing 737 airliner that crashed in Islamabad April 21, 2012. The Pakistani airliner, with 127 people on board, crashed in bad weather as it came in to land in Islamabad on Friday, scattering wreckage and leaving no sign of survivors. The Boeing 737, operated by local airline Bhoja Air, was flying to the capital from Pakistan's biggest city and business hub Karachi. REUTERS/Faisal Mahmood

A Bhoja Air vezetőjének megtiltották, hogy elhagyja az országot, amíg a vizsgálat tart. A légitársaság 1993 óta működik, 2001-ben pénzhiány miatt felfüggesztette a járatait, de a múlt hónapban újraindult. A gép eddig csak Lahore és Karacsi között repült, a pénteki volt az első útja Pakisztán fővárosába. A cég szerint az alacsony jegyárakkal akarták felvenni a versenyt a többi légitársasággal.

A gép az Iszlámábád közelében lévő Hussain Abad településen csapódott be. Állítólag nagyon rossz volt az időjárás: vihar volt, és jégeső is esett. A BBC tudósítója szerint azonban többen is felvetették, hogy a pakisztáni légiirányítás nem működött rendesen, Rehman Malik belügyminiszter pedig azt mondta, utána fognak járni, hogy mennyire volt régi a gép.

– Ki fogjuk vizsgálni az ügyet, akár a repülőgépben volt hiba, akár a világítással volt gond, akár az időjárás volt rossz – mondta a miniszter. A gyenge pakisztáni kormányt a média azonnal össztűz alá vette, és kritizálta, amiért a légitársaság megkapta a működési engedélyt, és kétlik, hogy a kormány alaposan kivizsgálja majd az ügyet.

A legutóbbi nagy repülőgép-szerencsétlenség – és egyben Pakisztánban eddig a legnagyobb – 2010 júliusában történt, akkor 152-en haltak meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.