Vizsgálják a lezuhant algériai gép fekete dobozát

Laurent Fabius francia külügyminiszter bejelentése szerint a gépet megkérték, hogy forduljon vissza Burkina Fasóba a rossz időjárás miatt. 

Átadták a francia szakértőknek a múlt héten Maliban lezuhant algériai utasszállító repülőgép két fekete dobozát - közölte hétfőn a francia repülésbiztonsági nyomozóhatóság (BEA).

Martine Del Bono, az ügynökség szóvivője elmondta, hogy az adat- és hangrögzítő készülékek hétfő reggel megérkeztek Franciaországba, ahol átadták azokat a vizsgálatban résztvevő szakértőknek, írja a hirado.hu.

Egyelőre nem tudni, hogy a berendezések milyen állapotban vannak. Egy neve elhallgatását kérő forrás szerint az egyik fekete doboz burkolata súlyosan károsodott, a szóvivő azonban nem erősítette meg az erre vonatkozó sajtóhíreket. Az áldozatok emlékére hétfőtől három napra félárbocra eresztik a nemzeti lobogót Franciaország-szerte.

Az Air Algérie légitársaság AH 5017-es számú, Ouagadougouból Algírba tartó járatával csütörtök hajnalban, a felszállás után mintegy 40 perccel szakadt meg a kapcsolat a földi irányítással. A gép pilótái nem sokkal korábban "vihar miatt" a járat útvonalának módosítását kérték. A légi katasztrófát senki sem élte túl a gépen lévő 116 ember közül. Az utasszállítón 110 utas tartózkodott, köztük 54 francia állampolgár, a hatfős személyzet minden tagja spanyol állampolgár volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.