Vitalij Klicsko Ukrajna elnöke lenne

Vitalij Klicsko ökölvívó, az UDAR (Ütés) párt vezetője bejelentette, hogy jelöltként készül ringbe szállni a 2015-ös ukrajnai elnökválasztáson - jelentette szerdán az ukrán média.

A Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú bajnoka José Sulaimánnnal, a WBC elnökével folytatott megbeszélésén közölte, hogy továbbra is szerepet kíván vállalni a politikai életben, és megmérettetni magát a soron következő elnökválasztáson.

Juscsenko a két ukrán bokszbajnokkal, Vlagyimir és Vitalij Klicskóval 2004-ben
A nagy küzdõ, Juscsenko a két ukrán bokszbajnokkal, Vlagyimir és Vitalij Klicskóval

Korábban nyilvánosságra került hírek szerint Klicsko a WBC elnökével közölte, hogy egy edzésen megsérült a csuklója, ezért nem tud a megadott határidőn belül ringbe szállni Bermane Stiverne bokszolóval bajnoki címe megvédéséért. Elemzők ezután kétségbe vonták, hogy folytatja-e sportolói pályafutását.

A Research & Branding Group közvélemény-kutató cégnek a napokban nyilvánosságra hozott felmérése szerint Vitalij Klicskónak lenne most magasan a legnagyobb támogatottsága a kijeviek körében, ha indulna a főpolgármesteri posztért. Korábban ellenzéki szövetségesei is támogatásukról biztosították, Klicsko azonban kitérő választ adott arra, hogy elindul-e a kijevi városvezetői tisztségért. Arra hivatkozott, hogy még az időpontja sincs kiírva a főpolgármester-választásnak. A kormányoldal amellett van, hogy az elnökválasztással egy időben tartsák a főpolgármester-választást, amit az ellenzék határozottan ellenez, Klicsko pedig ez esetben államfői ambíciói miatt bizonyosan nem jelölteti magát.

Májusban a három parlamenti ellenzéki párt vezetői, Vitalij Klicsko, Arszenyij Jacenyuk, a Julija Timosenko mögött álló Haza frakcióvezetője és Oleh Tyahnyibok, a nacionalista Szabadság (Szvoboda) elnöke abban állapodtak meg, hogy amennyiben továbbra is kétfordulós lesz az elnökválasztás, a második fordulóba bejutó ellenzéki jelölt mögé állnak. A közvélemény-kutatások szerint a három ellenzéki vezető közül Klicsko a legnépszerűbb az ukrán választók körében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.