Visszavonulót fújtak az ukrán katonáknak

A Donbasz ukrán önkéntes alakulat parancsot kapott arra, hogy vonuljon ki a dél-donyecki Mariupolnál lévő Sirokine településről, miközben a hírek szerint az oroszbarát szakadárok továbbra is lövik és rohamozzák az ottani ukrán állásokat.

A kivonulási parancs hírét Szemen Szemencsenko parlamenti képviselő, a Donbasz zászlóalj volt parancsnoka erősítette meg kedden Facebook-oldalán. Szavai szerint az egység utasítást kapott arra, hogy térjenek vissza Kijevbe.

Hozzátette, hogy a zászlóalj tagjai maradni akarnak, de mint mindig, most is végrehajtják a parancsot. Ígéretet tett viszont arra, hogy beszél erről a Nemzeti Gárda vezetőivel, igyekszik őket jobb belátásra bírni, valamint Petro Porosenko elnökhöz fordul magyarázatért.

Hangsúlyozta, hogy értetlenül áll a felső katonai vezetés lépése előtt „most, amikor szakadár vezetők nyíltan kijelentik, hogy egész Ukrajnát el akarják foglalni, amikor nő az orosz katonák létszáma a harcok övezetében, és ismerve a Mariupol körüli katonai helyzetet”.

Sirokine Mariupol és a szakadárok megszállása alatt lévő Novoazovszk városok között az Azovi-tenger partján fekszik, közvetlenül a frontvonalon, annak az ukrán oldalán. A település egyben egy fontos útkereszteződésnél található, ott keresztezi egymást a Mariupolt és Novoazovszkot összekötő, és az észak felé, Donyeckbe vezető főút. A települést hetek óta sorozatosan érik tüzérségi támadások a szakadár terület felől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.