Visszavágott Bushéknak a megvádolt szakács

Egy szakácsnak is van becsülete - mondja felháborodottan Steffen Duckhorn, aki a német Spiegelnek nyilatkozva képtelenségnek tartja, hogy bárki is megmérgezte volna Laura Busht és férjét.

A korábbi first lady nemsokára megjelenő könyvében azt írja, hogy rejtélyes betegség döntötte le a lábáról George W. Busht és a fél amerikai delegációt, amikor 2007-ben a G8-csúcson vettek részt a kelet-német Heiligendammban. 

Steffen Duckhorn, aki az eseménynek helyt adó  heiligendammi Grand Hotel konyhafőnöke állítja: a konyhában folyamatosan biztonsági emberek nyüzsögtek, kis fiolákban vettek mintát az ételekből, aprólékosan mindent megvizsgálatak, úgyhogy elképzelhetetlen, hogy bármi  oda nem illő került volna az elnöki pár asztalára. Laura Bush egyébként a jelek szerint a „csúsztatás" bűnébe esett, mert a szerinte szintén gyanúsan lebetegedő delegáció tagjai nem is ugyanazt ették, amit az elnöki pár. Voltak például, akik hoztak maguknak „saját" elemózsiát, például a Fehér Ház logójával díszített Coca-Colát és M&M cukorkát.
Duckhorn készségesen elárulta a német hírmagazinnak, hogy miket főzött: a német konyhát szerette volna bemutatni, előételnek  volt heringtatár, majd fogasfilé, borjúszelet friss spárgával és gyöngytyúk. A szakácsok mindent megkóstoltak, de semmi gyanúsat nem tapasztaltak. Persze lehet, hogy az ő gyomruk - az amerikai vendégekével ellentétben - megszokta a hagyományos  német kosztot.

Duckhorn azt is felidézi, hogy  amikor George W. Bush rosszul lett, felesége tyúkhúslevest rendelt  neki. Az elnök másnap talpra állt, lesétált a konyhába, és személyesen mondott köszönetet a „kitűnő ételekért". Némi nyomozás után kiderült,hogy a mérgezési gyanúról nem értesítették sem az amerikai nagykövetséget, sem a német külügyminisztériumot. Viszont reklámnak nem rossz a könyvhöz!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.