Visszatért Indiába Sonia Gandhi

Az olasz származású indiai politikust, az 1991-ben meggyilkolt Radzsiv Gandhi kormányfő özvegyét az Egesült Államokban műtötték meg.

Visszatért Indiába csütörtökön Sonia Gandhi, az indiai Kongresszus nevű kormánypárt párt vezetője, akit az Egyesült Államokban megműtöttek - közölte pártjának szóvivője.

Az olasz származású indiai politikust, az 1991-ben meggyilkolt Radzsiv Gandhi kormányfő özvegyét, az ország legbefolyásosabb személyiségének tekintik. Több mint egy hónapig volt távol. Hiánya komoly problémákat okozott a koalíciós kormány számára, amelyet azzal vádolnak, hogy rosszul kezelte a - több évtizede legnagyobb - korrupcióellenes tiltakozásokat. A kabinetnek parlamenti szövetségeseivel is megromlott a viszonya.

Dzsanardhan Dvivedi párt szóvivő közölte, hogy Sonia Gandhi csütörtök reggel megérkezett és jól van.

Egy hónappal ezelőtt a Kongresszus párt megdöbbenést okozott azzal a bejelentésével, hogy Gandhit megműtik. A párt ugyanakkor elzárkózott attól, hogy közölje a beavatkozás jellegét. A Tehelka című indiai oknyomozó folyóirat akkoriban a Twitter közösségi portálon közzétett blogjában azt írta, hogy Sonia Gandhi a New York-i Memorial Sloan-Kettering Onkológiai Központba került.

Sonia Gandhi
Chief of India's ruling Congress party Sonia Gandhi waves to her supporters during an election campaign rally ahead of state assembly elections in Guwahati in this April 8, 2011 file photo. Gandhi, the head of India's ruling Congress party, returned to New Delhi on September 8, 2011 after receiving surgery in the United States for an undisclosed illness. REUTERS/Utpal Baruah/Files (INDIA - Tags: POLITICS ELECTIONS)

Megműtötték, és sebésze arról számolt be, hogy az operáció sikeres volt. További részletek nem kerültek nyilvánosságra. A Kongresszus párt szóvivője azt hangoztatta, hogy Gandhi egészsége és mindennemű orvosi ellátása az ő magánügye, és családja is kérte ennek tiszteletben tartását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.